02:20:22 20.04.2024
Stiri

„Tricolorii” au încheiat cu o ÎNFRÂNGERE Liga Națiunilor și riscă să retrogradeze în Liga D. Rebeja: „A fost cea mai SLABĂ prestație a echipei noastre de la declararea Independenței. Trebuie de luat măsuri URGENTE”

Actualitate 19.11.2020 14:05 Vizualizări3089 Autor: Ziarul National
„Tricolorii” au încheiat cu o ÎNFRÂNGERE Liga Națiunilor și riscă să retrogradeze în Liga D. Rebeja: „A fost cea mai SLABĂ prestație a echipei noastre de la declararea Independenței. Trebuie de luat măsuri URGENTE”


Echipa națională de fotbal a R. Moldova a încheiat cu o înfrângere, 0-1, cu Kosovo, campania din Liga Națiunilor 2020 și riscă să retrogradeze în Liga D, alături de cele mai slabe echipe din Europa. Cu Engin Firat la cârma echipei, naționala noastră nu a obținut nicio victorie, iar acum a devenit singura echipă din Liga C a Ligii Națiunilor care a acumulat un singur punct în șase meciuri. Fostul internațional Radu Rebeja este convins că Engin Firat nu mai are dreptul să rămână la cârma echipei naționale, iar conducerea FMF trebuie să prezinte un raport detaliat despre acest eșec usturător.

„Noi suntem deja obișnuiți cu ultimul loc, dar cred că e cazul să ne oprim și să analizăm atent ce se întâmplă cu fotbalul nostru. Sper ca va urma o analiză profundă din partea specialiștilor cu privire la evoluția echipei noastre, sper că se va veni cu o analiză și un raport și din partea persoanelor responsabile din cadrul FMF”, a scris Rebeja într-o postare pe Facebook.

Fostul căpitan al echipei naționale susține că a urmărit cu atenție fiecare meci al „tricolorilor” și a constatat că echipa a avut cea mai slabă prestație de la Independență încoace.

„Eu am urmărit atent toate meciurile și, trebuie să recunosc, a fost cea mai slabă prestație a echipei noastre de la declararea Independenței! Eu nu iau în considerare doar rezultatul rușinos. În primul rând, am acordat atenție modului în care echipa noastră a jucat. Recunosc că nu avem pe moment numărul necesar de jucători de calitate pentru a juca la egal cu adversarii din Liga „C”, dar și o astfel de prestație nu este admisibilă! Un joc defensiv, fără a conta deloc în atac. Posesia de 30% în fiecare meci este un joc fără viitor! Și aici nu este vina jucătorilor, dar a antrenorului - Engin Firat. Dânsul a ales de fiecare dată această tactică pentru a menține cât mai mult timp posibil un scor decent și nu a pus deloc accentul pe ideea de a demonstra că și noi, moldovenii, suntem capabili de a juca fotbal și de a ne impune pe teren”, este de părere fostul internațional.

Rebeja se declară uimit de faptul că Engin Firat, chiar și atunci când echipa era condusă, le dădea indicații fotbaliștilor să calmeze jocul, să nu riște în atac.

„După fiecare înfrângere, Firat găsea zeci de motive pentru aceste înfrângeri - de la greșelile individuale ale jucătorilor până la greșelile din partea arbitrilor - și niciodată dumnealui nu a recunoscut că poartă și el o vină în acest proces. Nu este admisibil să trecem cu vederea toate aceste lucruri, fără o analiză serioasă a evoluției echipei naționale, fără concluzii și fără stabilirea pașilor concreți pentru a nu admite degradarea fotbalului în R. Moldova, scăderea în continuare a rezultatelor loturilor naționale, dar și, nu în ultimul rând, denigrarea imaginei fotbalului moldovenesc”.

Astfel, prima măsură care ar trebui luată este demiterea acestui antrenor. „Mie personal antrenorul Firat nu mi-a oferit niciun argument pentru a-i încredința pe viitor principala echipă a țării! Sunt obligat sa fac publică această analiză din motiv că este vorba de echipa țării mele, din motiv că este echipa mea, pentru care am avut onoarea sa joc pe parcursul a 15 ani purtând tricoul tricolor și, cel mai important, pentru că nu-mi este indiferent de ce se întâmplă în fotbalul nostru și cum suntem văzuți dintr-o parte”, a conchis Radu Rebeja.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md