Iurie Reniță a cerut demisia Zinaidei Greceanîi: „Pentru administrarea defectuoasă a activității parlamentului”

Iurie-Reniță-1920×1020-c-default

Iurie Reniță, deputat al fracțiunii Platforma DA, a cerut demisia președintei Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, „pentru administrarea defectuoasă a activității parlamentului”, dar și pentru alte motive expuse în apelul său public către aceasta. Declarațiile au fost făcute astăzi, 19 noiembrie, în cadrul unui briefing de presă la parlament.

Iurie Reniță cere demisia lui Greceanîi „Pentru implementarea docilă a indicației expres a lui Igor Dodon de a obstrucționa activitatea parlamentului și a ședințelor în plen pe parcursul mai multor luni și cele mai diverse ocazii și urmare a transformării parlamentului într-o sucursală exclusivă a PSRM-ului. Pentru diminuarea rolului parlamentului într-o republică parlamentară și profanarea parlamentarismului în R. Moldova cu unicul scop de-al favoriza prin orice metode, inclusiv ilegale pe șeful dumneavoastră de partid, în alegerile prezidențiale, care se visa deja într-o republică prezidențială, mai ales că șeful dumneavoastră de partid, abia cu trei zile în urmă, a descoperit cu mare uimire că suntem o republică parlamentară.

Pentru administrarea defectuoasă a activității parlamentului din considerente exclusiv politice și partinice cu scopul incontestabil de al favoriza doar pe Igor Dodon și pe socialiștii din parlament, pentru atribuirea unor prerogative abuzive pentru Biroul permanent, fără aprobările de rigoare și absolut necesare din partea întregului parlament. Pentru reducerea totală a activității parlamentului la condiția «raței mute», insist să vă dați demisia din funcția de președintă a parlamentului”, a declarat deputatul.

De asemenea, Reniță a mai spus, într-un mod ironic, că în cazul în care aceasta se simte „incomod” ar putea să-l ia și pe vecinul său din stânga, făcând referire la secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Vlad Batrîncea.

„Dacă vă simțiți cumva incomod, distinsă doamnă, vă recomand să-l luați și pe vecinul dumneavoastră din stânga. În doi va fi mult mai ușor”a spus deputatul.

Astăzi, 19 noiembrie, parlamentul a revenit în ședință după mai bine de două luni și o săptămână de pauză. Pe agenda ședinței au fost programate 27 de subiecte.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente