fbpx

Statele în care, la ora actuală, nu există cazuri de COVID-19

Până la ora actuală, de coronavirus s-au îmbolnăvit peste 56 de milioane de oameni din întreaga lume. Cazuri active au fost confirmate în 220 de țări, iar la moment cele mai afectate sunt Statele Unite ale Americii, India și Brazilia. Există și state în care, actualmente, nu există cazuri active.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Câteva dintre ele au reușit să înregistreze un număr mic de cazuri și să trateze toți pacienții. În alte state, însă, s-au înregistrat și decese.

Vezi mai jos despre ce regiuni este vorba și ce restricții au fost impuse în fiecare dintre ele.

State în care, la ora actuală, nu există cazuri de COVID-19 și nici decese provocate de virus

Macao

Regiunea administrativă din China a înregistrat până acum 46 de cazuri de îmbolnvire. Toți bolnavii s-au vindecat de coronavirus, iar actualmente nu există cazuri active. Aici au fost efectuate peste 6400 de teste.

Începând cu 25 mai, în Macao pot intra doar cetățenii americani care au viză de reședință valabilă în această regiune. Intrarea pe teritoriu a cetățenilor care au călătorit în alte țări, în ultimele 14 zile, este interzisă.

New Caledonia

În această regiune a Franței au fost confirmate 30 de cazuri de îmbolnăvire. Toți pacienții au fost vindecați. În total au fost efectuate aproape 17.000 de teste de depistare a infecției.

Intrarea pe teritoriu este permisă în baza unui test negativ de COVID-19, cu anumite excepții. Mai multe detalii găsiți AICI.

Timor – Leste

Regiunea asiatică a înregistrat, la fel, 30 de îmbolnăviri. La ora actuală nu există niciun caz activ, toți bolnavii fiind tratați. Autoritățile au testat circa 12.400 de persoane.

Intrarea este permisă călătorilor, în dependență de țara de unde vin. În mare parte restricțiile impun rezultatul negativ al unui test COVID, asigurarea medicală sau plasarea în carantină pentru 14 zile.

Saint Kitts and Nevis

Insula, situată între Marea Caraibilor și Oceanul Atlantic, a înregistrat 19 cazuri de infectare cu noul coronavirus. Toți cei contaminați au fost tratați. Aici au fost efectuate puțin peste 3300 de teste.

Această regiune a început un plan de redeschidere a granițelor. Așadar, din 31 octombrie, cetățenii care dețin viză de reședință sau sunt vizitatori (inclusiv americani) pot vizita insula în perioada sezonului vacanțelor.

Anguilla

Din totalul de 1800 de teste efectuate, au avut rezultat pozitiv doar trei. Actualmente, în această regiune nu există cazuri active.

Intrarea în Anguilla este interzisă cel puțin până pe 12 decembrie. Cei care au un motiv serios de a vizita această regiune trebuie să obțină o confirmare de la Guvern. Cererile pot fi depuse AICI.

State în care, la ora actuală, nu există cazuri de COVID-19, însă unde au fost înregistrate decese

Brunei

În total, în această regiune din Asia au fost confirmate 148 de cazuri de infectare cu virusul COVID-19. Trei bolnavi au decedat, iar restul – 145 – au fost tratați. În Brunei au fost efectuate peste 74.000 de teste.

Toți cei care ajung în Brunei trebuie să prezinte un test negativ COVID, dar și să se autoizoleze pentru două săptămâni. Cetățenii străini trebuie să achite costul testului, dar și al acomodărilor/locației unde se află în carantină.

British Virgin Island

De la începutul pandemiei și până acum, aici au fost înregistrate 71 de cazuri. Din acest total, 70 de persoane au fost tratate, însă una a decedat în urma complicațiilor provocate de coronavirus. În această regiune au fost efectuate puțin peste 5000 de cazuri.

Granițele sunt deschise pentru cei care sunt nativi, dețin viză de reședință permanentă, sunt studenți sau călătoresc în scop de serviciu.

Montserrat

Din totalul de 13 cazuri confirmate pozitiv, unul s-a soldat cu deces. Restul persoanelor, 12 la număr, s-au tratat de COVID-19. Aici au fost procesate circa 570 de teste.

În Montserrat nu sunt impuse anumite restricții de călătorie, însă distanța socială este o măsură obligatorie. În acest context, a fost redus numărul de pasageri admisibili în transportul public.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button