‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
9.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAtenție, apicultori: Până pe 31 decembrie, trebuie să declarați numărul familiilor de albine și...

Atenție, apicultori: Până pe 31 decembrie, trebuie să declarați numărul familiilor de albine și locul amplasării stupinei

‹ adv ›
‹ adv ›

În conformitate cu Legea apiculturii nr. 70/2006, deţinătorii stupinilor sunt obligaţi să declare pentru înregistrarea anuală, până la 31 decembrie, la primărie, numărul familiilor de albine și eventualele schimbări ale adresei stupinei la staţionar.

„Apicultorii trebuie să declare la primărie locul unde este amplasată stupina, făcând o declarație pe propria răspundere, indicând, la posibilitate și numărul cadastral. Primăria trebuie să cunoască informații despre toți agenții economici care activează pe teritoriul pe care îl are în gestiune. Conform Legii apiculturii, fiecare apicultor trebuie să declare aceste date până la data de 31 decembrie. Acesta trebuie să ofere și datele sale de contact”, a menționat Ion Maxim, președintele Asociației ANARM.

Acest lucru este necesar pentru ca ulterior, când vor fi realizate tratamentele în livezi sau câmpuri agricole amplasate în apropierea stupinei, primăria să informeze din timp apicultorii. Chiar dacă locul stupinei nu a fost modificat, apicultorii trebuie să declare oricum aceste date.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii