image
Sursa foto: ted.com

Elon Musk devine al treilea cel mai bogat om din lume: A câștigat 90 de miliarde de dolari doar în 2020

Elon Musk, CEO-ul Tesla, urmează să-l depășească pe fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, și va deveni al treilea cel mai bogat om din lume, după ce acțiunile Tesla au crescut cu 13% în urma anunțului că producătorul de mașini electrice va fi inclus în indicele S&P 500, informează The Guardian.

Indicele S&P 500, realizat de compania de rating Standard&Poor's, include cele mai importante 500 de companii listate pe bursele din SUA.

Cea mai recentă creștere a prețului acțiunilor Tesla - care deja au înregistrat o creștere de 500% în 2020, i-ar fi crescut averea lui Elon Musk cu aproximativ 15 miliarde de dolari, la aproximativ 117,5 miliarde de dolari.

Astfel, Elon Musk va deveni al treilea cel mai bogat om din lume, în fața lui Zuckerberg, care are o avere estimată de indexul miliardarilor Bloomberg la 106 miliarde de dolari.

Musk, care deține 20% din acțiunile Tesla și a fondat compania SpaceX, și-a crescut averea anul acesta cu aproximativ 90 de miliarde de dolari, notează Agerpres.

Cu toate acestea, averea lui Elon Musk ar putea crește în continuare, pentru că prețul record al acțiunilor Tesla în mențin în cursă pentru obținerea unui bonus uriaș, de 55,8 miliarde de dolari. Pentru a obține bonusul, Musk trebuie să transforme Tesla într-o companie de 650 de miliarde de dolari până în 2028. În prezent, compania americană valorează aproximativ 400 de miliarde de dolari. Când planul de bonusuri a fost întocmit, în 2018, Tesla valora 54,6 miliarde de dolari.

În clasamentul celor mai bogați oameni din lume, Musk este depășit doar de fondatorul Amazon, Jeff Bezos (184 de miliarde de dolari) și co-fondatorul Microsoft, Bill Gates (129 de miliarde de dolari).

Compania Tesla urma să se adauge indexului S&P 500 în septembrie, însă această decizie a fost amânată din cauza temerilor legate de volatilitatea acțiunilor. Cu o capitalizarea bursieră de 400 de miliarde de dolari, Tesla va fi una dintre cele mai valoroase companii adăugate vreodată indicelui S&P500.

Noutăţile partenerilor

comentarii: