image
Sursa foto: openeurope.org.uk

Franța, despre victoria Maiei Sandu: O alegere politică clară din partea cetățenilor în favoarea dezvoltării prospere a RM

Franța o felicită pe Maia Sandu pentru alegerea sa în calitate de președinte al Republicii Moldova și salută participarea activă la vot a cetățenilor.

„Franța salută participarea activă la vot a poporului Republicii Moldova în toate componentele sale, ceea ce a permis ca o femeie să acceadă pentru prima dată la această funcție, demonstrând în același timp vitalitatea democratică a acestei țări”, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei Franței în Republica Moldova.

Alegerea Maiei Sandu marchează o alegere politică clară din partea cetățenilor moldoveni în favoarea dezvoltării stabile și prospere a Republicii Moldova, continuă ambasada franceză.

„Franța, împreună cu partenerii săi europeni, o va acompania și sprijini în implementarea reformelor ce vizează consolidarea statului de drept și lupta împotriva corupției. Sperăm că această nouă configurație politică va contribui la o aprofundare durabilă a relațiilor dintre Franța și Republica Moldova în domeniile politic, economic, cultural dar și lingvistic, prin prisma apartenenței comune la francofonie”, se mai spune în comunicat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: