image
Sursa foto: lrt.lt

Scandalul declanșat de uciderea a 10 milioane de nurci în Danemarca ia amploare; Ministrul Agriculturii demisionează

Scandalul declanșat în Danemarca după uciderea a milioane de nurci din crescătorii pentru că ar fi putut fi infectate cu noul coronavirus ia amploare. Ministrul danez al alimentaţiei şi agriculturii, Mogens Jensen, şi-a anunţat miercuri demisia din cauza pierderii sprijinului deputaţilor în urma unui ordin ilegal de sacrificare a 17 milioane de nurci din crescătorii.

„L-am informat astăzi pe prim-ministru (Mette Frederiksen) că doresc să demisionez din guvern. Îmi dau seama că nu există sprijinul necesar pentru mine în rândul partidelor parlamentare”, a scris Jensen pe Twitter.

Gestul său survine în timp ce guvernul se confruntă cu cea mai mare criză de până acum din timpul pandemiei după ce a ordonat fără bază legală sacrificarea tuturor nurcilor din crescătorii, pentru a împiedica transmiterea unei tulpini noi, mutante, a coronavirusului SARS-CoV-2.

„Este înţelept că Mogens Jensen se retrage. Nu era nicio altă cale de a merge înainte”, a reacţionat miercuri pe Twitter liderul Partidului Popular al Socialiştilor, Pia Olsen Dyhr, aliat al guvernului minoritar, scrie Reuters.

Amintim că Guvernul din Danemarca a renunțat la planul de a ucide 17 milioane de nurci, după ce oamenii de știință au arătat că nu există dovezi care să susțină o amenințare la adresa oamenilor, însă fuseseră deja ucise peste 10 milioane de animale din fermele de blănuri.

Noutăţile partenerilor

comentarii: