(video) Google Chrome, mai rapid ca niciodată: de ce trebuie să-ți instalezi ultima versiune

Google Chrome este cel mai popular browser din lume, iar creatorii săi fac eforturi semnificative pentru a-l actualiza constant pe partea de viteză și funcționalitate suplimentară.

Foto: telecom.economictimes.indiatimes.com

Chrome 87 a fost lansat oficial și, conform comunicatului oficial pe marginea acestui subiect, se pare că încorporează o serie stufoasă de beneficii pe partea de performanță. Pe lângă faptul că ar trebui să fie mai rapid în încărcarea paginilor web, mai ales a celor pe care le-ai accesat anterior, Chrome 87 ar trebui să micșoreze consumul de resurse hardware. Implicit, ar trebui să îmbunătățească autonomia unui laptop sau smartphone.

La începuturi, Google Chrome făcea o treabă foarte bună în a funcționa pe sisteme cu configurații hardware modeste. Între timp, a ajuns să fie foarte hapsân când vine vorba de memorie RAM și procesor. Dacă ești tentat să lași tab-uri deschise pentru câteva săptămâni, nici nu-ți dai seama când un browser aparent nevinovat ți-a ingenunchiat sistemul, citează Playtech.

Se pare însă că inginerii Google au început să asculte din nou de doleanțele utilizatorilor și să-și optimizeze mai bine popularul browser. Începând cu Chrome 87, disponibil deja la scară largă, browserul ar trebui să devină simțitor mai rapid pentru majoritatea utilizatorilor.

Printre tertipurile la care a apelat Google pentru a-ți face viața mai ușoară se numără prioritizarea tab-urilor active, în defavoarea celor deschise pe care nu le-ai mai accesat de mult timp. Astfel, impactul asupra procesorului va fi redus de cinci ori. După update, unele notebook-uri s-ar putea să îmbunătățească autonomia unui laptop cu peste o oră și 15 minute. În condiții ideale, deși astfel de afirmații trebuie testate, Google promite că browserul va porni cu aproximativ 25% mai rapid. Paginile web se vor încărca cu până la 7% mai repede.

Dezvoltatorii browserului sunt de părere că acest salt în performanță este primul de o asemenea anvergură după o pauză de mulți ani. Viitorul Chrome 88 va continua implementarea îmbunătățirilor de performanță și autonomie.


Pub