Huawei se bazează pe înfrângerea lui Donald Trump: Ce au încercat acum

În ultimii doi ani, Huawei a devenit victima în războiul comercial dintre Statele Unite ale Americii și China. După înfrângerea lui Donald Trump de către Joe Biden, chinezi speră ca lucrurile să se remedieze, scrie playtech.ro.

Foto: playtech.ro

Donald Trump s-a aruncat la o serie de afirmații referitoare la modul în care Huawei te spionează pentru guvernul chinez. Acesta a impus și țărilor partenere să impună restricții împotriva producătorului chinez de smartphone-uri și echipamente de rețelistică, mai ales 5G.

Printre țările care au fost nevoite să întrerupă colaborarea cu Huawei, se numără și Marea Britanie. În urmă cu mai puțin de un an, furnizorii de telefonie din Regatul Unit au primit interdicție de a lucra cu gigantul asiatic în procesul de implementare a rețelelor 5G din teritoriu.

Victor Zhang este vicepreședintele Huawei și, de curând, a acordat un interviu unei publicației. Oficialul a spus că speră ca restricțiile legate de Huawei să fie revizuite, având în vedere că Donald Trump a pierdut alegerile din Statele Unite ale Americii. Cu un pic de noroc, ”noua administrație a SUA va adopta o altă abordare”, a afirmat aceasta.

În ianuarie 2020, Marea Britanie a decis să permită operatorilor britanici de telefonie să utilizeze echipamente Huawei în procesul de tranziție la 5G. Decizia a fost luată după numeroase investigații și teste care au confirmat că nu există nicio dovadă că acestea ar fi folosite într-un proces de spionaj din partea Chinei.

Conform datelor care au ajuns online, decizia Regatului Unit a fost anulată după o discuție aprinsă între Donald Trump și Boris Johnson. În final, autoritățile de la Londra au impus operatorilor să retragă toate echipamentele Huawei din rețelele lor până în 2027.

Dacă Marea Britanie va reveni asupra interdicției legată de Huawei, aceasta ar putea fi prima consecință reală a înfrângerii lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din SUA.


Pub