„Chemix Grupp” – compania căreia i-a revenit un rol crucial pe timp de pandemie

În cadrul proiectului „Companii importante pentru economia Republicii Moldova”, portalul curentul.md scoate în prim plan structurile comerciale care joacă un rol crucial în procesele social-economice ale ţării. De această dată, ne vom referi la „Chemix Grupp” – compania căreia i-a revenit un rol crucial pe timp de pandemie.

Foto: Chemix Grupp

În 2008, „Chemix Grupp” şi-a asumat misiunea deloc uşoară de a deschide un nou segment de piaţă în Republica Moldova – cel de producere a dezinfectanţilor și soluțiilor profesioniste destinate curățeniei. Cu 12 ani în urmă, nimeni nu putea să bănuiască că în 2020, când toată lumea a fost lovită din greu de pandemia de COVID-19, acestei companii avea să-i revină un rol-cheie în procesele ce au loc în Moldova.

Pandemia a prins pe nepregătite întreaga lume, de aceea, nici nu e de mirare că, la un moment dat, dezinfectanţii calitativi ajunseseră la mare căutare. În timp ce tot mai multe ţări interziceau exportul de dezifectanţi, orientându-se spre necesităţile proprii, Moldova riscă să se confrunte cu un deficit de aceste produse. Şi abia atunci, când pandemia a lovit din plin, opinia publică a aflat că de fapt în Moldova există un singur producător de dezinfectanţi la standarde europene şi ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii – „Chemix Grupp”.

După cum recunoşteau la acea etapă reprezentanţii companiei, presiunea era una enormă. Dare, conştientizând rolul important ce le-a revenit peste noapte, cei de la „Chemix Grupp” au reuşit să se mobilizeze şi să facă faţă situaţiei fără precedent în care nimerise ţara. Astfel, în primul rând, compania a acordat prioritate necesităţilor instituţiilor statului, iar atunci când a fost cazul, „Chemix Grupp” a făcut şi donaţii generoase spitalelor, altor instituţii de menire socială. Totodată, compania s-a străduit să facă faţă şi solicitărilor sectorului privat, or printre clienţii săi se numără branduri „cu greutate”: MEDPARK, CARDIOMED, EUROMEDDIAGNOSTIC, MEDAZUR MEDSPA, NEFIS, FLOARE CARPET, Fundaţia SOROS-MOLDOVA, FINCOMBANK, MOLDINCONBANK etc.

Într-o perioadă de timp relativ scurtă, „Chemix Grupp” s-a pomenit în epicentrul unor procese şi evenimente de maximă importanţă pentru ţară, care acum un an nu puteau fi prognozate. Aceasta a pus o anumită presiune pe companie, or majoritatea componentelor produselor sale sunt de import. Au trebuit să fie depuse eforturi cu adevărat titanice pentru a se reuşi să se aducă în Moldova componente aflate la mare căutare în întreaga lume pe timp de pandemie. Dar şi acestei provocări cei de la „Chemix Grupp” au reuşit să-i facă faţă cu brio.

Chiar dacă produsele companiei continuă să fie la mare căutare, deoarece pandemia nici de gând nu are să bată în retragere, „Chemix Grupp” reuşeşte nu doar să facă faţă cererii sporite la produsele sale, ci şi să asigure aceeaşi calitate înaltă ca şi până la pandemie. Produsele sale sunt supuse periodic testărilor cu scopul de a demonstra că sunt fabricate la standardele europene şi cele ale OMS. De fiecare dată aceste teste dovedesc că produsele „Chemix Grupp” dezactivează bacteriile EN 13727+A2, fungiile EN 13624, microbacteriile EN 14348 şi viruşii EN 14476+A1 atât în mediu curat, cât şi în mediu murdar. Mai mult ca atât, dezinfectantul Chemidez Skin LICHID sau GEL a fost supus şi testării igienice EN1500, standard recomandat de OMS. Poate că aceste denumiri şi formule nu spun nimic unui simplu consumator, dar specialiştii confirmă că ele sunt garanţia eficienţei produselor noastre în lupta cu agenţii patogeni.

Chiar dacă pentru „Chemix Grupp”, ca şi pentru orice afacere, contează profitul, reprezentanţii companiei spun că în egală măsură sunt ataşaţi conceptului de responsabilitate socială, mai ales acum când ne confruntăm cu această pandemie fără precedent pentru lumea modernă. De aceea, „Chemix Grupp îşi propune şi în continuare să contribuie, în măsura posibilităţilor, la efortul comun al ţării, al întregii societăţi de a depăşi cât mai repede pandemia şi consecinţele ei.Indiferent cum vor derula lucrurile în continuare, cei de la „Chemix Grupp” vor putea spune cu mândrie că, în dificilul an 2020, au fost compania potrivită la locul potrivit şi că au făcut faţă cu brio misiunii deloc uşoare ce le-a revenit. Iar echipa de conducere a companiei, constituită preponderent din femei, pe bună dreptate se poate mândri cu faptul că a reuşit să facă din „Chemix Grupp” un nume de referinţă pentru economia moldovenească.


// console.log('no ads situation')