Start celui mai mare eveniment economic – Moldova Business Week 2020!

Cea de-a VII-a ediție a forumului economic Moldova Business Week (MBW) revine cu un nou concept. Evenimentul va oferi comunității de afaceri internaționale și locale posibilitatea de a explora noile tendințe economice globale și de a descoperi potențialul investițional al Republicii Moldova.

Foto: Moldova Business Week 2020

Moldova Business Week se va desfășura în perioada 19-20 noiembrie 2020, în format digital, cu transmisiune live și va putea fi accesat de persoanele interesate din orice colț al lumii.

MBW2020 este organizat de Agenția de Investiții, iar startul evenimentului va fi dat joi, 19 noiembrie, la ora 11:00.

La ceremonia oficială de deschidere vor participa:

  • Ion CHICU, Prim-ministrul Republicii Moldova
  • E.S. Peter MICHALKO, Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova
  • E.S. Dereck J. HOGAN, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al SUA în Republica Moldova
  • Rodica VERBENIUC, Director general al Agenției de Investiții

Invitați speciali, tendințe economice globale și super-branduri

În prima zi a evenimentului, participanții vor cunoaște una dintre cele mai cunoscute personalități ale lumii, Michio Kaku, fizician, scriitor, futurolog și vizionar în relatarea tendințelor globale din economie, finanțe, medicină, pe baza celor mai recente cercetări științifice. Cei care se conectează la eveniment vor afla o viziune unică despre schimbările economice globale, relatată din prima sursă.

Un alt invitat special al MBW 2020 este omul de afaceri și filantropul nepalez Binod Chaudhary, care conduce Grupul Chaudhary Nepal și CG Corp Global, un conglomerat de 160 de companii și 120 de branduri prezente în 27 de țări, cu circa 15.000 de angajați, având o valoare netă de peste 1,5 miliarde de dolari. Acesta va împărtăși celor prezenți experiența sa de investitor internațional, cu investiții și în Republica Moldova, începând cu luna martie 2020.

În aceeași zi, super-brandurile „Made in Moldova” își vor împărtăși experiența ascensiunii lor pe plan internațional, servind drept o confirmare a valorificării potențialului local și sursă de inspirație pentru alți antreprenori din țara noastră.

De asemenea, participanții vor descoperi tendințele economice globale, relațiile comerciale și investiționale în noua realitate, dar și modul în care Moldova poate depăși așteptările investitorilor, oferind acces la o piață de peste 1 miliard de potențiali consumatori.

Activitățile din prima zi se vor încheia cu 2 sesiuni de pitching - INFRASTRUCTURE AND PUBLIC PROPERTIES (format deschis), iar AGRIFOOD (format închis, accesibil în baza înregistrării). În prima vor fi prezentate proiecte investiționale de infrastructură din gestiunea instituțiilor statului, iar în a doua companiile autohtone din sectorul agroalimentar își vor prezenta profilurile investiționale.

Sesiuni de atragere a investițiilor în Moldova

Moldova Business Week 2020 va continua în ziua de 20 noiembrie, începând cu ora 11.00, cu un eveniment dedicat investițiilor străine directe. Mai multe experiențe și informații utile de atragere a investițiilor vor fi oferite de invitații principali: Massimo Meloni – expert în politici de investiții și întreprinderi la Organizația Națiunilor Unite pentru Conferințe pe Comerț și Dezvoltare; Ștefan Kratzsch, care lucrează de 15 ani pentru Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO) în domeniile promovării investițiilor și dezvoltării sectorului privat; Scott Hocklander, directorul Misiunii USAID Moldova.

Activitățile vor continua cu un panel de discuții despre politicile guvernamentale prielnice activității investiționale, dar și progresele înregistrate de asociațiile de afaceri, fiind vocea antreprenorialului străin și local.

Ulterior, vor avea loc consecutiv alte 4 sesiuni închise, în care companiile autohtone își vor prezenta profilurile investiționale în domeniile TIC, BPO, R&D și electronică, dar și fashion.

Agenda completă a evenimentului poate fi accesată la mbw.md/agenda-2

Pentru alte informații și înregistrare accesați: www.mbw.md

„Moldova Business Week” este cel mai important eveniment economic din Republica Moldova consacrat mediului de afaceri, promovării exporturilor și atragerii investițiilor. Acesta presupune un ansamblu de instrumente și platforme de comunicare menite să orienteze atenția investitorilor spre sectoarele strategice ale economiei naționale.

Moldova Business Week 2020 / Sursa:Moldova Business Week 2020


Pub