Noi demiteri și numiri la Guvern. Cine și ce funcție a preluat

Noi demiteri și numiri la Guvern au fost aprobate, astăzi, în cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri. Astfel, în funcția de secretar de stat al Ministerului Economiei revine Mihail Lupașcu, cel care a exercitat atribuțiile respective până în martie 2020. Și la Ministerul Agriculturii a fost schimbat secretarul de stat, după cererea de demisie depusă de Maxim Popov.

Foto: UNIMEDIA

Mihail Lupașcu a fost numit, în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, în funcția de secretar de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, din data de 20 noiembrie 2020.

„Domnul Lupașcu este inginer constructor de profesie, magistru în managementul public, doctorand în administrare publică. La moment, deține funcția de șef al Direcției Urbanism, construcții și locuințe din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii. Anterior, în perioada noiembrie 2019 - martie 2020, a activat în funcția de secretar de stat al MEI, responsabil de domeniile construcțiilor și infrastructurii drumurilor”, a precizat ministrul Economiei, Anatol Usatîi.

„Funcția s-a eliberat odată cu numirea domnului ministru Anatol Usatîi. Pe domnul Lupașcu îl cunoaștem cu toții bine ca pe un profesionist înalt. Domnule Lupașcu, felicitări vă urăm succes și vă rog foarte mult să atrageți atenție asupra stării de lucruri în construcții, este un domeniu foarte important, dar și cu multe probleme. Și în mod special vă rog să verificați activitatea unor structuri din minister, care țin de supravegherea tehnică. Avem mai multe semnale de la agenți economici că, conducerea precedentă a acestei structuri admitea cazuri care fac obiectul investigărilor penale. Verificați starea de lucruri și eliminați orice deficiență în activitatea acestei instituții”, a subliniat Ion Chicu.

Tot astăzi, în cadrul ședinței de Guvern, a fost aprobată eliberarea lui Maxim Popov din funcția de secretar de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, din data de 20 noiembrie, în baza cererii de demisie.

„În numele Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, mulțumesc domului Maxim Popov pentru munca depusă în cadrul ministerului și implementarea cu succes a foarte multe proiecte. Sunt sigur că în următoarele activități ale dumnealui vom avea o colaborare bună. Îi urez succese în continuare”, a menționat ministrul Ion Perju.

În context, locul rămas vacant a fost ocupat de Ghenadie Iurco, care își va începe activitatea din data de 23 noiembrie. „Domnul Ghenadie Iurco are o pregătire profesională la un nivel foarte înalt, are o vastă experiență inclusiv în domeniul administrării publice, atât la nivel local, cât și la nivel central. În prezent, deține funcția de consilier al Președintelui Republicii Moldova. Sunt sigur că vasta experiență de care dispune va aduce plus valoare Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în atingerea obiectivelor ministerului, în special în domeniile care îi vor fi încredințate”, a punctat Ion Perju.

Totodată, Guvernul a aprobat, astăzi, și rechemarea, din 9 noiembrie a Olgăi Cebotari, din funcția de șef adjuct, șef de secție din cadrul departamentului de cooperare economică al Comitetului executiv al Comunității Statelor Independente (CSI), cota care aparține R. Moldova, în legătură cu învestirea sa în funcția de viceprim-ministră pentru Reintegrare.


Pub