Principală  —  Ştiri   —   VIDEO/ Violenţe în centrul Berlinului,…

VIDEO Violenţe în centrul Berlinului, în timpul unui protest faţă de restricţiile antiepidemice. Aproximativ 100 de oameni au fost reţinuţi

Mii de persoane s-au adunat, miercuri, 18 noiembrie, în centrul oraşului Berlin, pentru a protesta faţă de restricţiile antiepidemice impuse de Guvernul Angela Merkel, iar forţele de ordine au intervenit cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene pentru dispersarea demonstranţilor, scrie Mediafax.

Manifestanţii s-au adunat în centrul Berlinului, în apropierea sediului Parlamentului Germaniei, dar şi în alte zone din oraş.

Potrivit autorităţilor, la mitinguri participă între 5.000 şi 10.000 de persoane.

Protestatarii se opun noilor restricţii antiepidemice impuse de Guvernul Angela Merkel şi le cer membrilor Bundestagului, Camera inferioară a Parlamentului, să nu valideze măsurile.

Forţele de ordine au utilizat tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru dispersarea protestatarilor, informează site-ul T-online.de şi publicaţia Der Spiegel.

Mai mulţi agenţi de poliţie au fost răniţi în confruntările cu protestatarii adunaţi în centrul Berlinului, iar aproximativ 100 de manifestanţi au fost reţinuţi de forţele de ordine, afirmă surse citate de publicaţia Die Welt.

Protestele au izbucnit în centrul Berlinului, în apropierea sediului Parlamentului Germaniei, dar şi în alte zone din oraş. Potrivit autorităţilor, la mitinguri participă între 5.000 şi 10.000 de persoane.

Cel puţin nouă agenţi de poliţie au fost răniţi în confruntările cu demonstranţii, iar aproximativ 100 de protestatari au fost reţinuţi.