18:56:35 28.03.2024
Stiri

Maia Sandu, întâlnire cu Ambasadorul Daniel Ioniță: „România a fost mereu un prieten bun pentru cetățenii noștri, mai ales în perioade complicate. Suntem foarte recunoscători”

Actualitate 18.11.2020 14:12 Vizualizări1355 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, întâlnire cu Ambasadorul Daniel Ioniță: „România a fost mereu un prieten bun pentru cetățenii noștri, mai ales în perioade complicate. Suntem foarte recunoscători”


„România a fost mereu un prieten bun pentru cetățenii noștri, mai ales în perioade complicate. Suntem foarte recunoscători pentru susținerea acordată de România, inclusiv în pandemie. Le mulțumesc încă o dată, personal, dar și în numele oamenilor din R. Moldova, medicilor și asistenților români, care ne-au sărit în ajutor atunci când pandemia începea să se declanșeze și la noi în țară”, a declarat astăzi președintele ales al R. Moldova, în cadrul unei întrevederi cu Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

În cadrul discuțiilor, Maia Sandu a adus mulțumiri pentru felicitările președintelui României, Klaus Iohannis, și prim-ministrului României, Ludovic Orban, și i-a mulțumit Ambasadorului Ioniță pentru susținerea fermă și ajutorul constant oferit de România republicii noastre.

Maia Sandu a accentuat că R. Moldova intră într-o nouă etapă a politicii externe, de scoatere a țării din izolare și de aprofundare a relațiilor bilaterale în beneficiul cetățenilor noștri.

„Îmi doresc foarte mult să reluăm cât mai curând proiectele demarate de echipa noastră la guvern în parteneriat cu Guvernul României, și anume proiectele de infrastructură, inclusiv în domeniul energetic. De asemenea, avem nevoie de sprijin suplimentar pentru a depăși pandemia”, a menționat Maia Sandu.

Președintele ales Maia Sandu amai declarat că este important ca toate aceste proiecte să fie lansate cât mai curând, pentru ca cetățenii să simtă beneficii directe cât mai repede. Maia Sandu a precizat că cetățenii i-au oferit un mandat puternic de întărire a instituțiilor și că va depune toate eforturile pentru ca R. Moldova să aibă o justiție independentă, să se curățe de judecători și procurori corupți și să pornească motoarele economiei pentru o viață bună acasă.

„Sunt sigură că vom reuși aceste lucruri, mai ales învățând din experiența României și cu sprijinul partenerilor români”, a conchis președintele ales.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md