Extinderea și fortificarea relațiilor de colaborare dintre ASEM și Ambasada Republicii Polone în Republica Moldova

1

În contextul dezvoltării şi fortificării relaţiilor de colaborare, în Academia de Studii Economice a Moldovei a avut loc întrevederea dintre Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Polone în Republica Moldova, Bartłomiej Zdaniuk şi Rectorul Academiei de Studii Economice a Moldovei, Grigore Belostecinic.

Discuţiile s-au referit la relaţiile de parteneriat pe care le are ASEM-ul cu centrele universitare și de cercetare din Polonia, la noile oportunităţi pe care le pot avea studenţii ASEM, precum stagiile de practică, programele de mobilitate academică şi menţinerea parteneriatelor pe care Academia le are deja stabilite, dar şi stabilirea noilor colaborări.

Totodată, Rectorul ASEM, Grigore Belostecinic, a prezentat ideea dezvoltării în cadrul Academiei de Studii Economice a Moldovei a unui Centru de Excelenţă în Business Process Management, în parteneriat cu platforma poloneză WEBCON şi cu susţinerea pe care o poate acorda Ambasada Republicii Polone în Republica Moldova, conceptul de bază fiind implementarea soft-urilor, iar printre primii beneficiari ar putea deveni Institutul Medicină de Urgenţă şi Spitalul Clinic Republican. ASEM este dispus să pună la dispoziţia realizării acestui proiect întreaga infrastructură pe care o deţine şi tot sprijinul necesar, incluzând şi instruirea echipelor de implementatori, formate din profesorii şi studenţii ASEM.

În perioada apropiată se planifică lansarea oficială a Centrului de Excelenţă Business Process Management şi începerea procesului de instruire, astfel încât în 2021 să se reuşească implementarea produsului în cadrul a 25 de entităţi economice din Republica Moldova, cu suportul companiei poloneze, cu sprijinul Ambasadei Poloniei în Republica Moldova şi cu implicarea activă a profesorilor şi studenţilor ASEM.

Excelenţa Sa, Ambasadorul Republicii Polone în Republica Moldova, Bartłomiej Zdaniuk, şi-a exprimat deschiderea şi a dat asigurări întru susţinerea stabilirii relaţiilor de colaborare dintre ASEM şi centrele universitare și de cercetare din Polonia şi  oferirea suportului necesar realizării proiectului sus menţionat.

În cadrul întrevederii au mai participat Maciej Kowalczyk, vice-consul, Ambasada Republicii Polonia la Chișinău şi Olesea Sîrbu, prorectoră pentru Relații Internaționale, ASEM.


Acest material a fost scris și redactat de echipa ASEM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #promoASEM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente