/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/STOP CADRU/ Ion Chicu: „Că Sandu va fi președinte nu am nicio îndoială, că eu voi fi premier nu e atât de sigur”

missing
17 noiembrie 2020, ora 20:53

Premierului Ion Chicu pare că i se clatină fotoliul. Solicitat să comenteze victoria Maiei Sandu la prezidențiale, acesta a spus că nu pune la îndoială că dumneaei va fi șefă de stat, dar nu este sigur că până la inaugurare, el însuși va rămâne în fotoliul de premier. 

În cadrul emersiunii „Puterea a Patra” de la postul N4, premierul Ion Chicu a spus că este gata în orice moment să se întâlnească cu Maia Sandu și a precizat următoare: „Că dumneaei va fi președinte, nu am nicio îndoială, că eu voi fi prim-ministru până atunci, nu e atât de sigur”.

„Eu nu pot să vă răspund la întrebarea cât timp va fi acest Guvern sau eu prim-ministru după ce doamna Sandu este investită. Eu pot să nu ajung până la etapa aceea”, a spus Ion Chicu. El a mai adăugat că probabilitatea unei decizii a Parlamentului de a demite Guvernului a fost mare nu doar acum, dar pe parcursul întregului an.

Întrebat totuși cât timp va fi la șefia Guvernului, după ceremonia de inaugurare a președintelui, Ion Chicu a spus: „Prim-ministrul nu depinde de președinte, soarta acestuia nu este decisă de șeful de stat, acesta doar înaintează candidatura. Prim-ministrul poate fi demis de Parlament prin moțiunea de cenzură sau premierul își dă demisia”.

În acest sens, șeful Cabinetului de Miniștri a precizat că nu are degând să-și depună demisia. „Dacă în următoarele patru săptămâni Guvernul nu aprobă politica bugetar fiscală, legile legate de Fondul Monetar Internațional (FMI), încheierea acordului cu FMI și alte acorduri financiare, atunci este riscul să fiu blestemat pentru că dacă intrăm în 2021 fără aceste legi vom avea probleme”.

Ion Chicu a mai declarat că cel mai important după învestirea noului președinte este cooperarea între instituțiile statului. Acum un an, premierul a spus că-și va duce mandatul până la alegerile prezidențiale.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram