image
Sursa foto: Jurnal.md

PDM nu va participa la negocierile inițiate de Igor Dodon; Doresc un dialog cu „partide politice autentice” din Parlament

După ce, ieri, 16 noiembrie, Igor Dodon a anunțat că va iniția consultări cu toate fracțiunile parlamentare pentru a evita criza politică din RM, Partidul Democrat informează că nu va participa la negocieri la Președinție.

„PDM consideră necesar un dialog la nivel de partide politice autentice în Parlament, care să se soldeze cu elaborarea unui plan anti-criză, instituirea unui nou guvern agreat de toate forțele politice, curățarea clasei politice și ulterior organizarea alegerilor parlamentare anticipate libere și corecte” se spune într-un comunicat al formațiunii.

PDM a anunțat că nu va participa la consultări cu instituția prezidențială.

„În acest moment, dialogul pe filiera bilaterală nu poate fi productiv și eficient, mai ales în situația în care suntem. Și aceste discuții trebuie demarate imediat, dat fiind situația de criză în care ne aflăm și presiunea timpului”, a mai spus liderul partidului, Pavel Filip.

Amintim că azi și Platforma DA a anunțat că nu va participa la discuțiile inițiate de Igor Dodon.

Totodată deputații care au migrat de la „Pro Moldova” condus de Adrian Candu și s-au unit cu cei nouă deputați de la Partidul Șor formând platforma „Pentru Moldova”, au cerut reluarea imediată a ședințelor Parlamentului ori dizolvarea actualului Legislativ, după ce Igor Dodon a anunțat că planifică să inițieze consultări cu toate partidele politice din Parlament.

Deputații de la „Pentru Moldova” susțin că toate motivele neanunțate ce stau la baza blocării activității Parlamentului „poartă un pronunțat caracter intrigant”. „În orice caz, astfel de concluzii se impun, urmărind declarațiile unor politicieni marginali, care încearcă din răsputeri să se înscrie în „noua realitate politică” pentru a-și păstra fotoliile de deputat”, spun ei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: