Ce spun liderii politici, care au sprijinit-o pe Maia Sandu în aceste alegeri: Aducem felicitări și așteptăm realizarea promisiunilor electorale

Contracandidații candidatei PAS, Maia Sandu, în cadrul turului I care și-au exprimat susținerea acesteia în cel de-al doilea scrutin din 15 noiembrie au venit cu câte un mesaj de felicitare cu ocazia victoriei acesteia și au precizat că se așteaptă ca noua președintă de țară să-și îndeplinească promisiunile sale electorale.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, Partidul Unității Naționale susține că „victoria Maiei Sandu este un prim pas spre ieșirea din criza totală în care vestitul binom Plahotniuc-Dodon au aruncat Republica Moldova în ultimii patru ani.”

„Îi dorim doamnei președinte ales, mult succes și o asigurăm de disponibilitatea de a colabora în interesul cetățenilor, a apropierii de România și de structurile euro-atlantice”, se arată în comunicatul PUN.

De asemenea, PLDM i-a transmis sincere felicitări cu ocazia victoriei în alegerile prezidențiale și „îi dorește să reușească să își îndeplinească promisiunile electorale, așa cum așteaptă de la Dumneaei toți cei ce au susținut-o în alegeri.”

Mai mult, PLDM califică victoria Maiei Sandu drept „un pas important în procesul de democratizare a țării. Însă, urmează de făcut și alți pași la fel de importanți, pentru a valorifica la maximum oportunitățile apărute în urma acestor alegeri. Rezultatele scrutinului din 15 noiembrie demonstrează fără echivoc că opțiunea cetățenilor Republicii Moldova este pro-europeană”, susține PLDM în comunicatul emis.

Liderul PL, Dorin Chitoacă, care a candidat la funcția de președinte din partea Mișcării UNIREA, s-a rezumat la mesajul de felicitare pentru noua președintă a țării și a menționat că aceasta este, de fapt, victoria tuturor,iar lupta a început încă de la alegerile locale din Chișinău, unde a învins Ion Ceban.

„O felicit pe Maia Sandu pentru Victoria clară și răsunătoare pe care a obținut-o în fața contracandidatului. Este o victorie a noastră, a tuturor, spre care am mers cel puțin un an de zile, la modul conștient. Totul a început după alegerile din municipiul Chișinău. Când, din păcate, lucrurile s-au dat peste cap chiar aici în capitală. De atunci am simțit că este nevoie să ne unim eforturile, chiar dacă ajungem să candidăm separat”, a declarat Dorin Chirtoacă în cadrul unei înregistrări video.

Candidatul care a obținut 16,90% din voturile alegătorilor în turul I al alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie, Renato Usatîi, a fost să o felicite pe Maia Sandu direct la sediul PAS, în noaptea când au fost anunțate rezultatele preliminare. Acesta i-a adus Maiei Sandu un buchet de trandafiri galbeni.

În cadrul campaniei electorale din turul II al alegerilor prezidențiale, Renato Usatîi nu și-a declarat susținerea directă pentru Maia Sandu, chiar dacă cei doi ar fi avut parte de câteva negocieri. Totuși, liderul Partidului Nostru a avut, în schimb, un mesaj anti Igor Dodon în campanie, îndemnându-și susținătorii să voteze împotriva acestuia.

Partidul Șor nu a venit cu o reacție după ce au fost anunțate rezultatele alegerilor prezidențiale.

Amintim că liderul Platformei DA, Andrei Năstase a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria reușită „în numele tuturor celor care își doresc o Moldovă Europeană, dreptate și o viață mai bună acasă.”

„E de datoria noastră a tuturor să ducem la bun sfârșit proiectele demarate pentru Moldova de mâine, inclusiv proiectul nostru de lege nr. 210, înregistrat încă la 28 mai anul curent, care prevedea suplinirea numărului de buletine de vot în Diaspora de la 5.000 la 10.000 de unități precum și votarea timp de două zile, mai ales după ce am văzut cu toții nedreptățile la care au fost supuși alegătorii noștri de peste hotare”, a scris pe pagina sa de facebook, Andrei Năstase.

În turul I al alegerilor prezidențiale au fost înregistrați 8 candidați: Renato Usatîi (PN), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon (candidat independent), Violeta Ivanov (Partidul Șor), Maia Sandu (PAS), Octavian Țîcu (PUN) și Dorin Chirtoacă (Mișcarea UNIREA).

După finalizarea primului tur al alegerilor prezidențiale, și-au anunțat susținerea pentru Maia Sandu: Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Octavian Țîcu (PUN) și Dorin Chirtoacă (Mișcarea UNIREA).


Pub