(video) ENEMO: „Ziua alegerilor a fost gesionată bine, iar procedurile au fost în conformitate cu prevederile legale”

Misiunea internațională de observare a alegerilor ENEMO (Rețeaua europeană a organizațiilor de monitorizare a alegerilor) în Moldova pentru alegerile prezidențiale din noiembrie a prezentat concluziile preliminare referitoare la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, care a avut loc la 15 noiembrie 2020.

Foto: Captură video/privesc.eu

Șeful Misiunii Dritan Taulla a dat câteva aprecieri generale procesului electoral ce s-a desfășurat în Republica Moldova.

„În prealabil, ENEMO constată că turul II al alegerilor prezidențile a fost gestionat eficient, în ciuda lipsei unei abordări proactive a CEC-ului pentru a aborda problemele legate de finanțarea campaniei electorale. Drepturile fundamentale au fost confirmate, susținute în timpul campaniei, iar candidații au putut face campanie liberă. Cu toate acestea, campania a fost marcată de discursuri cu atacuri la persoană și defăimare, care au eclipsat discuțiile bazate pe politici. Ziua alegerilor a fost, în mare parte, gesionată bine, iar procedurile au fost în conformitate cu prevederile legale”, a declarat Dritan Taulla.

Urmăriți live:


Pub