Ion Chicu: „Că Maia Sandu va fi președintă nu am nicio îndoială, că eu voi fi prim-ministru până atunci nu e atât de sigur”

Ion Chicu nu știe dacă va rămâne în funcția de premier, după învestirea Maiei Sandu în funcția de președinte al RM. „Dumneaei va fi președinte nu am nicio îndoială, că eu voi fi prim-ministru până atunci nu e atât de sigur”, a declarat Chicu, la emisiunea Puterea a 4-a de la N4.

Foto: UNIMEDIA

„Validitatea alegerilor trebuie să o confirme în primul rând Comisia Electorală Centrală și bineînțeles Curtea Constituțională. Mie îmi pare totuși că rezultatul este evident, având și opinia observatorilor care au participat. Noi am avut observatori internaționali, în primul rând, și observatori pe internet. Da, au fost abateri semnalate și pe intern și pe exterior, dar este cert că nu poate să influențeze aceste abateri rezultatul final. De aceea, eu nu am motive să cred că aceste alegeri nu vor fi declarate valide, la o etapă oarecare. Pentru mine rezultatele sunt clare.

Sper foarte mult că odată cu finalizarea acestui proces să revenim cu toții la normalitate, începem iarăși să ne salutăm, să scoatem pălăria când ne vedem, sărut mâna și ne concentrăm la lucru pentru că, eu repet, Republica Moldova este stat care dacă astăzi nu lucrează mâine nu are ce mânca”, a declarat Chicu.

Întrebat dacă totuși urmează să se întâlnească cu lidera PAS, după investirea în funcție, Chicu a declarat că „pune la îndoială dacă va fi premier până atunci”.

„Eu că conducătorul Guvernului sunt gata să mă întâlnesc cu dumneaei oricând, dar trebuie să vedem și agenda dumneaei. Că dumneaei va fi președinte nu am nicio îndoială, că eu voi fi prim-ministru până atunci, nu-i atât de sigur, totul depinde”, a precizat Chicu.

Amintim că premierul Ion Chicu a felicitat-o pe Maia Sandu pe rețelele de socializare, după câștigarea scrutinului.


Pub