Principală  —  IMPORTANTE   —   Dodon anunță că a acceptat…

Dodon anunță că a acceptat propunerea PSRM de a reveni la conducerea partidului

Preşedintele în exerciţiu al R. Moldova, Igor Dodon, care a pierdut alegerile prezidențiale în fața candidatei PAS, Maia Sandu, a anunțat marţi seară, 17 noiembrie, că la invitația Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a participat la ședința extraordinară a Consiliului Republican al formațiunii.

În mesaj, Dodon spune că în cadrul întrevederii a acceptat propunerea Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor de a reveni în funcția de lider al PSRM.

Am mulțumit conducerii și membrilor de partid, inclusiv organizațiilor teritoriale, pentru susținerea activă și munca enormă din perioada campaniei electorale.

Am subliniat că, în pofida rezultatului obținut, aceasta este o experiență bună pentru noi toți și suntem obligați să ne continuăm activitatea constructivă în beneficiul poporului nostru, în special ținând cont de faptul că în interiorul Moldovei, aproape o jumătate dintre alegători au votat pentru candidatura mea. Astfel, diferența dintre mine și concurenta mea la secțiile din țară a constituit doar 27 de mii de voturi, așa că echipa noastră a muncit foarte bine.

În carul discuțiilor care au avut loc, am acceptat cu recunoștință propunerea Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor de a reveni în funcția de lider al partidului. Procedurile respective vor demara după expirarea mandatului meu de Președinte, la 23 decembrie curent”, scrie Dodon pe Facebook.

Marți seara, activul Partidului Socialiștilor din R. Moldova s-a convotat într-o ședință de urgență.

La întrunire, pe lângă deputații socialiști, au participat și președintele în exercițiu al R. Moldova, Igor Dodon, dar și bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah.

După ședință, Dodon a declarat scurt că „au discutat despre viitoare strategii” și a menționat că ședința a durat 2 ore.

Igor Dodon a pierdut alegerile prezidențiale în fața candidatei PAS, Maia Sandu. Rezultatele preliminare finale arată că Maia Sandu a acumulat 57,75% (943.486) dintre voturi, iar Igor Dodon – 42,25% (690 139).