21:10:42 19.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE // „Victoria clară și detașată a Maiei Sandu asupra agentului Kremlinului la Chișinău, Igor Dodon, înseamnă relansarea dreptei unioniste și proeuropene în R. Moldova”

Actualitate 17.11.2020 14:14 Vizualizări930 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // „Victoria clară și detașată a Maiei Sandu asupra agentului Kremlinului la Chișinău, Igor Dodon, înseamnă relansarea dreptei unioniste și proeuropene în R. Moldova”


„Victoria clară și detașată a Maiei Sandu asupra agentului Kremlinului la Chișinău, Igor Dodon, înseamnă relansarea dreptei unioniste și proeuropene în R. Moldova”, arată Mișcarea Politică UNIREA (MPU) într-o declarație cu privire la rezultatele alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie curent.

Sursa citată amintește că MPU a propus să existe un singur candidat unionist și antiregim pentru a favoriza întreaga dreaptă în aceste alegeri.

„În timpul campaniei electorale, candidatul MPU (Dorin Chirtoacă - n.r.) a fost singurul care a continuat să cheme la unitate și care nu a atacat niciun alt contracandidat, de dreapta. Astfel, am contribuit la atenuarea atacurilor fratricide, la crearea climatului favorabil mobilizării extraordinare la alegeri a electoratului proeuropean și unionist, precum și a Diasporei”, cităm din declarația amintită.

Totodată, arată MPU, alegerile din 15 noiembrie au fost „un eșec lamentabil pentru Vladimir Putin și regimul său”, care s-au amestecat, în cel mai brutal mod, în scrutinul din R. Moldova prin agenți FSB dislocați la sediul PSRM, amenințări cu „revoluții organizate de SUA”, implicarea regimului ilegal de la Tiraspol în fraudare, minciuni și propagandă de tip nazist în timpul campaniei etc.

„Felicitarea trimisă Maiei Sandu de Vladimir Putin nu este altceva decât recunoașterea înfrângerii sale și o încercare de a evita răspunderea pentru fraudele făcute împreună și în favoarea lui Dodon. MPU va veghea, în continuare, asupra derapajelor care ar putea avea loc în politică din R. Moldova, pentru a le combate și pentru a nu permite compromiterea încrederii generoase primite din partea cetățenilor, prin votul lor. Prin aceste alegeri s-a confirmat, încă o dată, necesitatea unității dreptei proeuropene și unioniste în R. Moldova, pentru a asigura ruperea noastră de trecutul comunist și de prezentul de tip cleptocrat, criminal și mafiot, pentru a asigura un viitor demn, sigur și prosper, tuturor cetățenilor din actuala R. Moldova, prin Unirea cu România, în sânul neamului nostru românesc reîntregit, în cadrul NATO și UE”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md