19:58:44 25.04.2024
Stiri

CINISM // După ce au deținut în ultimul an TOATĂ puterea, socialiștii și-au amintit abia după ce a Dodon a pierdut Președinția că au promis să-i confere limbii ruse un statut special în R. Moldova

Actualitate 17.11.2020 18:13 Vizualizări2891 Autor: Ziarul National
CINISM // După ce au deținut în ultimul an TOATĂ puterea, socialiștii și-au amintit abia după ce a Dodon a pierdut Președinția că au promis să-i confere limbii ruse un statut special în R. Moldova


Consiliul republican al Partidului Socialiștilor a fost convocat astăzi pentru a stabili acțiunile de mai departe ale formațiunii, după ce Igor Dodon a pierdut alegerile prezidențiale pe 15 noiembrie curent.

„În ședință, la care a participat și președintele țării, Igor Dodon, s-a făcut o analiză a situației la zi în țară sub mai multe aspecte: economic, social, politic etc. S-a vorbit despre activitatea Guvernului Chicu în condițiile în care în Parlament lipsește o majoritate guvernamentală. S-a concluzionat că orice destabilizare politică poate afecta și mai mult economia țării, iar aceasta va provoca o criză socială, ale căror costuri vor fi imense pentru cetățenii Republicii Moldova”, cităm dintr-un comunicat al partidului.

Participanții la întrunire au catalogat drept „încurajator” rezultatul obținut de Igor Dodon la alegerile de duminică pe teritoriul R. Moldova: „Conducerea PSRM a notat că, pe fundalul crizei pandemice COVID-19 și al secetei, care au lovit dur agricultorii și întreaga economie, rezultatul obținut de candidatul susținut de socialiști în țară, aproape egal cu al câștigătorului, cu o diferență minimă de 27 de mii de voturi, este unul încurajator”.

Aceeași sursă precizează că membrii Consiliului republican al PSRM au decis să susțină inițiativa deputaților socialiști de a propune Congresului alegerea lui Igor Dodon în funcția de președinte al formațiunii, iar ședința acestuia ar urma să fie convocată până la sfârșitul anului.

Totodată, Consiliul a împuternicit deputații partidului „să depună efort pentru a identifica posibilitatea de a păstra stabilitatea politică în țară și cursul de dezvoltare echilibrată a politicii externe”.

Printre deciziile luate de conducerea socialiștilor, care au deținut în ultimul an toată puterea în R. Moldova, se mai numără oferirea limbii ruse statut special de „limbă de comunicare interetnică”, dar și modificarea Codului Audiovizualului „pentru a elimina cenzura în raport cu posturile TV retransmise din Federația Rusă”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md