Gala Studenților USM, în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Internaționale a Studenților

usm (4)

Luni, 16 noiembrie, în Sala Mare a Senatului USM s-a desfășurat Gala Studenților USM în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Internaționale a Studenților. În condițiile pandemiei evenimentul s-a petrecut și online. Toți cei interesați au putut fi prezenți ca să se bucure împreună de rezultatele frumoase obținute de cei mai buni dintre cei mai buni studenți ai USM-ului.

Evenimentul a debutat cu un material video de Ziua Internațională a Studenților. Cuvântul de salut a fost rostit de prorectora pentru activitate studențească, doctoră habilitată, profesoară universitară, dna Violeta Cojocaru, care a ținut să sublinieze că Ziua Internațională a Studenților este: „sărbătoarea studenților merituoși, curajoși, informați, ambițioși și progresivi, a acelora care sunt ambasadori veridici ai cunoașterii, ai dezvoltării și promovării învățământului superior”. Dumneaei a venit cu îndemnul către studenți: „nu ratați în continuare nicio șansă de a vă informa, de a vă dezvolta, de a afla mai multe”, transmite usm.md.

Apoi dna Otilia Dandara, prorectoră pentru activitatea didactică, cu exercitarea atribuțiilor de rector, profesoară universitară, doctoră habilitată, a venit cu discursul său de felicitare, în care a subliniat că: „USM-ul este un organism viu și puternic” și că:„fiecare zi e deosebită la USM, însă săptămâna aceasta (n. red., dedicată Zilei Internaționale a Studentului) este una specială, cu evenimente frumoase pentru studenți. În prim-plan sunt studenții, căci ce ar fi universitatea fără studenți?”. În discursul său, dna Otilia Dandara a făcut o incursiune în istoricul noțiunii și apariției universității ca asociație a studenților și profesorilor (funcția de rector fiind eligibilă și deținută de un student), subliniind rolul incontestabil al studentului într-o universitate modernă care nu s-a diminuat în timp.

Mesajul de felicitare a continuat cu mulțumiri adresate celor mai buni studenți care s-au învrednicit de Bursele Republicii, Președintelui, Guvernului și în special de înalta apreciere acordată studenților USM-iști, care se clasează pe locul întâi pe țară la numărul de burse de merit obținute. „Sunteți cei mai buni pe diverse domenii, – a continuat dna Dandara, – și la studii, și la cercetare, și la sport, și în creație. Ne mândrim foarte mult cu voi. Voi, studenții, sunteți perspectiva de dezvoltare a USM-ului! Cu cât mai buni veți fi, cu atât mai bune și mai consolidate școli științifice va avea universitatea și cu atât o mai bună imagine va avea în mediul național și regional. Să fiți sănătoși! Să fim buni, mulți și cu performanțe înalte!”

După discursul de felicitare a urmat decernarea diplomelor și premiilor pentru cei mai buni dintre cei mai buni studenți. Ceremonia de înmânarea premiilor a început cu studenții: Olesea Panchiv (anul II, FD) și Beatrice Roadedeal (anul II, ȘE), care s-au învrednicit de Bursa Republicii, apoi a fost invitat Petru Jelehovschi (anul III, FI) care a câștigat Bursa Președintelui. Ulterior, au fost invitați studenții anului II și III care au primit Bursa Guvernului: Maria Gogu (anul II, FD), Iuliana Moraru (anul II, MI), Anastasia Șmigalova (anul II, MI), Cristina Deșan (anul II, CTC), Aliona Covalciuc (anul III, CTC), Cristian Bolduma (anul II, ȘE), Cristian Bivol (ȘE).

În continuare au fost premiați studenții care au excelat în cadrul facultăților la care studiază, dar și la diverse concursuri: Iana Lungu (anul II, FI), Ion Cheptene (anul II, IF), Anastasia Șmigalova (anul II, MI), Ecaterina Butmalai (anul II, BP), Nicoleta Grosu (anul III, PȘESAS), Cristina Țurcanu (anul II; CTC), Marcela Draguțan (anul II, ȘE), Diana Botnaru (anul III, JȘC), Irina Florea (anul III, FD), Petru Socolan (anul III, FRIȘPA), Elena Malanici (anul I, FL).

Studenții au ținut să mulțumească USM-ului, cadrelor didactice pentru posibilitatea de a obține studii de calitate, a-și crește potențialul intelectual, a explora diverse domenii de interes, a-și dezvolta abilitățile cu pasiune, pentru a reuși să devină și mai buni, ca să poată întregi rândurile profesioniștilor. Mediul academic propice, în special cel concurențial creat la USM îi determină să vrea să tindă la mai mult și la mai mare!

În cadrul Galei Studenților USM au fost premiate câștigătoarele concursului de fotografie cu logoul USM Diana Cebotari și Cristina Jitoreanu care au răspuns chemării la parteneriat a comunității academice în vederea realizării celor mai ingenioase, creative idei și fotografii pentru promovarea imaginii USM-ului.

Universitatea de Stat din Moldova nu va înceta să pună în lumină rezultatele frumoase ale studenților sârguincioși și proactivi, iar ei la rândul lor vor trebui să rămână mereu puși pe treabă, dând curs inițiativelor lansate de universitate.


Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente