Susține căluții de la EcoVillage, Criuleni. Clubul Rotaract Chișinău te invită să participi la un eveniment de caritate

cal

În Moldova după primii 2 ani din viață, majoritatea căluților sunt lipsiți de libertate și folosiți pentru a trage trăsuri sau alte obiecte. Aceste activități presupun un comportament violent din partea stăpânilor, căluții fiind loviți cu biciul sau alte obiecte care le cauzează dureri extreme astfel caii devenind imprevizibili, defensivi și devenind agresivi. Misiunea sanctuarului de la Rîșcova e redescoperirea acestor animale, prin echitație naturală blândă, grijulie.

Ținând cont de cele scrise mai sus, Clubul Rotaract Chișinău a decis să organizeze un eveniment de caritate în susținerea căluților de la Criuleni.

„Ne propunem să creăm un program prin care să îngrijim de căluții adoptați de Valeriu Istrati și să învățăm stăpânii de cai tehnici de comunicare și echitație care vor îmbunătăți comunicarea și atitudinea față de cai, astfel salvându-i de la violență și extincția lor la abatoare”, spun organizatorii evenimentului.

Evenimentul include mai multe activități printre care muzică sub note de chitara de Gheorghe Postoronca, poezia de Ioana Isac, mâncare eco, izvar de casă, plimbări prin complexul EcoVillage, dar și o licitație.

Pentru acest eveniment organizatorii au pregătit trei pachete disponibile, pe care le puteți găsi AICI! Doritorii de a participa se pot înregistra AICI!

Dacă nu reușești să participi la eveniment, dar vrei să ajuți căluții, poți face o donație accesând acest link.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente