Cum culorile fructelor îți influențează pozitiv dispoziția pe tot parcursul zilei

citrice-proaspete-metro

Puțini oameni se gândesc la toate caracteristicile și semnificațiile paletei de culori a fructelor pe care le includem în dieta noastră zilnică. Există o știință complexă, numită colorimetria, care încearcă să prezinte cât mai exact posibil semnificațiile nu numai ale unei anumite culori, ci și ale celor mai subtile nuanțe ale acesteia, deoarece o paletă de culori poate fi nu doar frumoasă, ci și utilă.

Care sunt semnificațiile culorilor cu care ne-am obișnuit și cum ne influențează fructele colorate consumate în fiecare zi? În cele ce urmează, vom depăna 5 culori de bază și vei afla care sunt beneficiile paletei de culori pe care o consumi vizual. 

Culoarea roșie a fructelor – pasiune și energie

Cu toții știm că roșul este o nuanță strâns de dragoste și pasiune, dar puțini cunosc faptul că, dacă fructele au un pigment roșu, numit licopen, acestea reduc riscul îmbolnăvirii cu bolile oncologice. Consumul regulat al fructelor roșii (căpșune, zmeură, rodii, coacăze roșii etc) poate reduce probabilitatea bolilor cardiovasculare.

Nuanțele roșii ale fructelor intensifică starea de bine și trezesc organismul pregătindu-l pentru o nouă zi. Așa că, nu te mai întreba „oare să cumpăr mere roșii sau verzi?”, ia mere tomnatice roșii, delicioase, moi și ridică-ți dispoziția pe toată ziua.

Culoare portocalie a fructelor – tinerețe fără bătrânețe

Nuanța portocalie este responsabilă de calitatea, frumusețea și rezistența părului, a unghiilor și a elasticității pielii. Acest efect este posibil, deoarece fructele de această culoare conțin prea mulți pigmenți carotenici. Când intră în corpul uman, beta-carotenul se transformă rapid în vitamina A, substanță ce are un efect atât de benefic asupra pielii și a unghiilor. În popor, această vitamină are multe denumiri „vitamina tinereții” sau „pilula tinereții”.

Cele mai populare fructe portocalii includ portocala și mandarina, curmale, pepene galben, piersică și cais. Toate aceste produse ajută la ridicarea rapidă a dispoziției, reduc oboseala și îndepărtează treptat starea depresivă, în care poți cădea adesea din cauza schimbărilor în viață sau a vremii mohorâte de afară.

Portocaliul este o nuanță de viață, activitate și de dorință de a întoarce munții pe dos. Așa că, chiar dacă nu ai contraindicații la citrice și probleme specifice, fructele portocalii te vor ajuta să te bucuri pe deplin de viață. Dacă prețul portocalelor la cel mai apropiat magazin nu-ți convine, le poți comanda online. Este mult mai ieftin și le poți primi cu livrare rapidă direct la ușa ta.

Culoare albastră și violetă a fructelor – meditație și relaxare

Aceste două nuanțe sunt ca niște surori, deoarece împreună influențează pozitiv întreaga funcționalitate a organismului uman. Principala asemănare a acestor fructe este consumul acestora ca profilaxie eficientă a cancerului.

Grație antioxidanților, care se activează atunci când mănânci fructe albastre și încep să elimine radicalii liberi din organism. O mulțime de antioxidanți se găsesc nu numai în afine, ci și în prune,  struguri negri sau chiar fructele uscate de culoare albastră. De asemenea, fructele acestor culori sunt excelente pentru a te ajuta să te relaxezi, menținând tonusul muscular.

Culoare galbenă a fructelor – creativitate și gândire extraordinare

Una dintre cele mai populare și răspândite nuanțe poate fi numită cu siguranță galbenul, deoarece este culoarea pulpei majorității fructelor – bananele, caisele și piersicile, ananasul și merele. Acestea sunt nu numai dulciuri preferate, ci și produse de neînlocuit pentru a întări sistemul imunitar, ceea ce asigură organismului o cantitate imensă de vitamine.

În învățăturile sale, medicina tradițională chineză se bazează pe afirmațiile că, într-o dispoziție proastă sau într-o formă ușoară de depresie, nu este nimic mai bun decât să mănânci un fruct galben, deoarece acesta reprezintă „pastila bucuriei și bunei dispoziții”.

Știai că nuanța galbenă dezvoltă creativitatea unei persoane, naște o abordare și o gândire extraordinare? De asemenea, hrănește talentul și modalitățile de manifestare a acestuia.

Culoarea verde a fructelor – prospețime și revitalizare

Puțini oameni cunosc cu adevărat valoarea fiecărui fruct verde. Desigur, fiecare este apreciat în felul său, deoarece are un efect special asupra organismului, dar în ciuda acestui fapt, fructele verzi au ceva în comun – un pigment ce oferă prospețime și revitalizare instantaneu. Dintre fructele verzi, se pot distinge – merele, agrișele, avocado și kiwi.

La fel, experții au demonstrat științific că o dietă ce conține fructe verzi relaxează și reface semnificativ celulele nervoase după o zi suprasolicitantă. Astfel consumul regulat de fructe verzi îți va oferi putere și energie, chiar și în cele mai nereușite zile.

Acum, când ai aflat importanța culorilor în fructele pe care le consumi, e timpul să-ți faci plinul pentru sezonul rece. Comandă fructe proaspete și revitalizante pe METRO.zakaz.md – magazinul tău de vitamine pentru iarnă ce face livrare de fructe în Chișinău. Vei descoperi un sortiment larg și prețuri mai mult decât accesibile la toate fructele pe care le preferi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente