Coronavirus în instituțiile de învățământ // Opt școli și 169 de clase activează de la distanță

Irina Odobescu
17/11/2020
mecc.gov.md

Opt instituții de învățământ general și 169 de clase activează de la distanță din cauza carantinei. Actualmente, 288 de elevi sunt diagnosticați cu COVID-19, iar 3.610 elevi au fost plasați în regim de autoizolare. 357 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus și 263 se află în izolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 85 de persoane, iar alte 98 se află în autoizolare.

„În învățământul profesional tehnic, în perioada 9-13 noiembrie, au fost înregistrați 25 de elevi, 16 cadre didactice și cinci persoane din rândul personalului nedidactic și auxiliar testate pozitiv cu virusul Sars-Cov-2. De asemenea, 44 de grupe de elevi sunt plasate în autoizolare.

În învățământul superior, în perioada 9-13 noiembrie, 24 de studenți au fost testați pozitiv cu Covid-19, iar 149 se află în autoizolare. Opt cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, iar în autoizolare se află cinci. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate 18 persoane, iar șapte se află în autoizolare”, scrie în comunicatul emis de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. 

Din numărul total de 1.398 de instituții de educație timpurie, și-au reluat activitatea la decizia fondatorului 1.312 instituții de învățământ. Actualmente, 11 instituții și 40 grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu COVID-19 sunt 14, iar alți 1.370 se află în autoizolare. 103 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, iar în autoizolare se află 157 de cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 47 de persoane, iar alte 164 se află în autoizolare.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării reiterează îndemnul către managerii instituțiilor de învățământ, cadrele didactice și elevi să respecte în continuare toate măsurile de protecție împotriva coronavirusului de tip nou.

Informația actualizată despre situația epidemiologică poate fi accesată pe msmps.gov.md și mecc.gov.md. 

Irina Odobescu
17/11/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii