Fracțiunea Platforma DA nu va merge la consultări cu Igor Dodon. Slusari: „Probabil el încă nu înțelege ce s-a întâmplat”

Irina Odobescu
17/11/2020
Captură: privesc.eu

Fracțiunea Platforma Demnitate și Adevăr nu va merge la consultări cu Igor Dodon. Anunțul a făcut marți dimineața de vicepeședintele fracțiunii, Alexandr Slusari.

„Nu există niciun raționament să mergem la consultări, nici sub aspect constituțional, nici sub aspect politic. Noi nu o dată am menționat că vrem ca Republica Moldova să rămână țară parlamentară. Igor Dodon a făcut un anunț hazardat că vrea să discute cu fracțiunile parlamentare despre viziunile de perspectivă.

Igor Dodon o perioadă îndelungată a uzurpat puterea. Probabil el încă nu înțelege ce s-a întâmplat și mai dirijează ca salvator al națiunii și mai încearcă să arate că de dânsul multe depind în această țară”, a spus Alexandr Slusari în cadrul briefingului de marți. 

Slusari a mai precizat că Parlamentul este funcțional și a reiterat că Platforma DA „nu are ce discuta cu Igor Dodon și acesta trebuie mai repede să predea puterea”. 

Amintim că rezultatele finale prezentate de CEC arată că Maia Sandu a câștigat alegerile cu 57,75% din voturi și devine prima femeie președintă în istoria Republicii MoldovaIgor Dodon a adunat doar 42,25% din sufragii. Pentru Maia Sandu și-au dat votul 943.486 de alegători, iar pentru Igor Dodon - 690.139.

Irina Odobescu
17/11/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii