fbpx

PAS, Platforma DA, PDM și Pro Moldova „au căzut într-o capcană”, susține Igor Dodon: Este posibil orice scenariu

Liderul neformal al PSRM, Igor Dodon, susține că partidele care au refuzat invitația sa de a participa la discuții pe platforma parlamentară au căzut într-o capcană pe care el le-a întins-o. Declarația a fost făcută după ședința Consiliului Republican de astăzi a Partidului Socialiștilor, care a avut loc la o bază de odihnă de la Vadul lui Vodă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Eu nici nu așteptam ei să vină. Am vrut să văd care-s mișcările lor. Nici nu le-au dat în cap. Au căzut singuri într-o capcană pe care le-am pus-o foarte simplu”, le-a spus Dodon jurnaliștilor veniți la fața locului.

Orice scenariu este luat în calcul

Acesta s-a referit și la ce urmează să întreprindă socialiștii în perioada de până la 23 decembrie, în care Igor Dodon rămâne în funcția de președinte.

În această perioadă avem diferite scenarii care pot fi implementate”, a declarat acesta, adăugând că „toate scenariile au dreptul la viață”.

Socialiștii ar dori în continuare anticipatele

În ceea ce privește alegerile parlamentare anticipate, susține Igor Dodon, poziția PSRM nu s-a schimbat.

Noi considerăm că acest Parlament trebuie dizolvat, și alegerile parlamentare anticipate trebuie să aibă loc în anul 2021. Și cel mai probabil vor avea loc. Când și cum – primăvara, iarna sau în toamnă – vor decide parlamentarii”, a mai spus el.

Socialiști vor avea Congres la 18 decembrie

Dodon a mai anunțat că Congresul Partidului Socialiștilor a fost convocat pentru data de 18 decembrie.

Citește și: Dodon și socialiști s-au întrunit la o bază de odihnă de la Vadul lui Vodă: Rezultatul din alegeri este „încurajator”, iar șeful statului va reveni în fruntea PSRM

Refuzat de patru fracțiuni parlamentare

Precizăm că propunerea lui Igor Dodon de a avea discuții cu reprezentanții partidelor politice din Parlament s-a cionit astăzi de refuzul a patru forțe politice. Este vorba de PAS, Platforma DA, PDM și Pro Moldova.

Cei din platforma Pentru Moldova (constituită din fracțiunea Șor și câțiva deputați care au părăsit Pro Moldova) nu au răspuns deocamdată la apel. Reprezentanții platformei au îndemnat însă, astăzi, la reluarea cât mai grabnică a ședințelor plenare a Parlamentului.

Citește și: Încep ședințele plenare? Biroul Permanent al Parlamentului se întrunește miercuri în ședință

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button