/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

12 cauze penale, deschise pentru corupere activă. Sunt vizați șapte ofițeri și subofițeri de la IGP și INSP 

missing
17 noiembrie 2020, ora 15:21

După ce șapte ofițeri și subofițeri din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) al Inspectoratului General de Poliție (IGP) au fost documentați pentru comiterea coruperii pasive, Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) în colaborare cu Procuratura Anticorupție au inițiat 12 cauze penale.

Dosarele în care sunt vizați angajații INSP și IGP au fost deschise pentru corupere activă.

„Conducătorii auto au oferit sau transmis mijloace financiare angajaților INSP pentru a nu fi documentați pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate sau pentru alte încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere. De menționat este faptul că, în repercusiune, angajații INSP au denunțat tentativele de corupere”, se arată într-un comunicat.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei vizați riscă închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 de unități convenționale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram