‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
7.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSoiul de măr Fuji ar putea deveni cel mai scump soi din regiune în...

Soiul de măr Fuji ar putea deveni cel mai scump soi din regiune în acest sezon

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Odată cu răcirea vremii, în majoritatea țărilor din regiune, oferta pentru merele de calitate medie și redusă a început să scadă rapid. În același timp, producătorii din principalele țări producătoare au realizat depozitarea merelor de calitate înaltă sau acestea au fost comercializate supermarketurilor la prețuri mai mari decât cele anunțate recent.

Potrivit East-fruit, în regiunile de est, prețurile la mere pentru majoritatea soiurilor au continuat să scadă săptămâna trecută, iar cea mai importantă schimbare în prima jumătate a acestui sezon a fost stabilirea unor prețuri mai mici pentru multe dintre principalele soiuri de mere din regiune. Cele mai mici prețuri pentru mere au fost înregistrate în Georgia.

Prețurile pentru mere în țările din regiune (data de 13.11.2020)

Cele mai accesibile s-au dovedit a fi merele de soiul Gala, pe piața din Ucraina, în medie, acestea se comercializau cu 0,46 dolari/kg. În Belarus prețul pentru soiul Gala doar în ultima săptămână a crescut cu 40%, iar prețurile medii până la sfârșitul săptămânii trecute au ajuns la 0,86 dolari per kg.

Dinamica prețurilor pentru mere în prima săptămână a lunii noiembrie

4 state au ocupat primul loc în clasamentul țărilor din regiune cu cele mai accesibile prețuri pentru merele din soiurile principale: Georgia și Tadjikistan, ca reprezentanți ai părții de est a regiunii, și Polonia, și Ucraina, pentru zona de vest.

‹ adv ›

Și dacă în Polonia și Ucraina prețurile mici pentru principalele soiuri a fost explicat în mod tradițional prin recolte înalte, prețurile actuale scăzute din Est, potrivit experților, au fost rezultatul creșterii producției de mere, care a fost susținută suplimentar de condițiile meteorologice destul de favorabile.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›