(video) În 7 secții de votare s-au epuizat buletinele de vot. CEC va identifica soluții pentru îmbunătățirea cadrului legal în vigoare

Comisia Electorală Centrală a prezentat rezultatele preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale, precizând că regretă epuizarea buletinelor de vot la 7 secții de votare.

Foto: UNIMEDIA

Conform situației până la ora 09:00, în străinătate, au fost închise toate cele 16 secții de votare din Canada și SUA. Ultimele două secții – Sacramento și Seattle au fost închise la 07:00 ora Chișinăului.

La moment, consiliul de circumscripție Chișinău procesează procesele verbale din străinătate.

În cadrul celor 139 de secții de votare constituite peste hotare și-au exercitat dreptul constituțional de vot – 262739 de alegători, ceea ce reprezintă cel mai mare număr de votanți de la organizarea secțiilor de votare peste hotare.

CEC regretă epuizarea buletinelor de vot la 7 secții de votare și dă asigurări că după încheierea procedurilor de vot, Comisia Electorală Centrală va consulta toți actorii publici în vederea identificării unor soluții concrete pentru îmbunătățirea cadrului legal în vigoare.


Pub