image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Maia Sandu: „Mandatul de președinte pentru mine nu este un premiu ori un privilegiu, ci o mare responsabilitate”

Președintele ales al Republicii Moldova a făcut primele declarații după victoria sa în alegerile prezidențiale. Maia Sandu a anunțat că prioritățile sale în funcția de președinte vor fi oprirea furtului banului public, oprirea schemelor de corupție și atragerea resurselor pentru ca economia Moldovei să prospere.

„Mandatul de președinte pentru mine nu este un premiu ori un privilegiu, înțeleg că este o mare responsabilitate. Urmează patru ani de muncă asiduă de reclădire a instituțiilor statului, dar puterea adevărată e cea oferită de popor. Votul oamenilor dă puterea adevărată și necesară pentru a schimba lucrurile. Moldovenii vor un stat care să nu-i fure, care să nu protejeze hoții, care să gestioneze corect banii publici, un stat care apără și ajută cetățenii săi. Oamenii vor un stat cu instituții puternice, cu funcționari publici care ascultă de legi, nu de indicații primite la telefon”, a spus Maia Sandu.

Președintele ales a menționat că după validarea acestor alegeri și după învestirea în funcție, va demara o serie de consultări cu fractiunile parlamentare pentru a găsi soluții la probelemele urgente ale cetățenilor.

„Prioritățile mele vor fi oprirea furtului banului public, oprirea schemelor de corupție și atragerea resurselor pentru ca economia Moldovei să prospere. Voi lucra pentru a proteja antreprenorii, voi promova exporturile moldovenești și voi insista pe redirecționarea resurselor statului pentru a susține cetățenii cei mai afectati de criză: pensionarii, șomerii familiile nevoiașe”, a mai spus Maia Sandu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: