image
Sursa foto: OMS//Moldova

Câte persoane infectate cu coronavirus sunt internate în spitalele din RM

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, informează că în instituțiile medicale din țara noastră sunt internați 3163 de pacienți confirmați cu infecția COVID-19.

„La moment situația este una stabilă, paturi sunt suficiente, iar în cazul suplinirii locurilor în unele instituții, pacienții sunt redirecționați către alte instituții medicale”, afirmă Viorica Dumbrăveanu.

Boris Gâlcă, șeful-adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate, a informat azi dimineață la ședința operativă de la Primăria Chișinău că în spitalele din municipiul Chișinău sunt internați la momentul actual 875 de pacienți infectați cu coronavirus.

Totodată, potrivit acestuia, se atestă o creștere a numărului de bolnavi în stare gravă și foarte gravă. Respectiv, toate paturile din secțiile de terapie intensivă sunt ocupate.

„Avem rezerve. Inclusiv cele 200 de paturi de la Centrul „COVID-19” de la Moldexpo, care vor fi activate la prima necesitate”, a precizat Boris Gâlcă.

Menționăm că bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 89 279 de cazuri. În total, 70 812 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 2019 pacienți au murit în urma complicațiilor provocate de infecție.

Noutăţile partenerilor

comentarii: