Mesaje de felicitare din UE pentru Maia Sandu: Ce spun David Sassoli și Ursula von der Leyen

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au transmis câte un mesaj de felicitare cu ocazia victoriei Maiei Sandu în alegerile prezedențiale. Înalții oficiali europeni au declarat că UE este gata să suțină Moldova.

Foto: Twitter

„Felicitări, Maia Sandu! Poporul Moldovei a trimis un semnal puternic pentru o relaţie mai strânsă cu UE şi un viitor mai bun pentru toţi. Combaterea corupţiei şi apărarea statului de drept sunt calea corectă pentru a realiza acest lucru. Parlamentul European vă este alături!'', a scris David Sassoli, președintele Parlamentului European.

„Felicitări, Maia Sandu! Victoria dumneavoastră reprezintă un apel clar pentru lupta împotriva corupției și revenirea la respectul pentru statul de drept – calea spre un viitor prosper. Uniunea Europeană este pregătită să sprijine Moldova”, a transmis Ursula von der Leyen, într-un mesaj pe Twitter.

Maia Sandu, candidata proeuropeană, a câștigat alegerile prezidențiale din Republica Moldova, potrivit rezultatelor oficiale. Ea devine astfel prima femeie președinte din Republica Moldova.

Lideri precum Putin, Zelenski și Iohannis la fel au felcitat-o pe Maia Sandu cu ocazia victoriei la prezidențiale.


Pub