„Să nu ajungă pe la unii directorași pe acasă”. Reacția lui Ceban, după ce mai multe laptopuri au fost distribuite școlilor din capitală

Primarul capitalei, Ion Ceban, cere să fie verificat modul în care au fost distribuite laptopurile repartiozate școlilor din capitală de către Ministerul Educației și cum sunt utilizate acestea. „Să nu jungem cu unele laptopuri pe la unii directorași și directorași adjuncți pe acasă, la odraselele dragi”, a declarat edilul, în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei.

Foto: UNIMEDIA

„Instituțiile de învățământ din capitală au beneficiat de echipamente electronice, donate de Ministerul Eucației, Culturii și Cercetării - 675 de laptopuri sunt distribuite în mai multe școli, pentru a asigura buna desfășurare a procesului de studii, fie online, fie în clase”, a informat viceprimărița Angela Cutasevici, responsabilă de domeniul educației.

Discursul acesteia a fost întrerupt de primarul general, Ion Ceban, care a exprimat dubii cu privire la modul în care ar putea fi utilizate calculatoarele. „Vă rog foarte mult să faceți publică această informație, cui exact au fost distribuite, să nu ajungem cu unele laptopuri pe la unii directorași și directorași adjuncți pe acasă, la odraselele dragi. Să fie public exact, cu ce scop, unde și cum au ajuns aceste laptopuri”, a precizat Ceban.

„Informația a fost făcută publică săptămâna trecută, pe toate instituțiile, pentru fiecare școală este indicat numărul de laptopuri care au fost distribuite”, a menționat Angela Cutasevici.

Edilul a cerut, însă, ca în afară de publicarea informației să fie efectuate și verificări, astfel încât laptopurile să fie utilizate conform destinației, și nu în alte scopuri.

La mijlocul lunii septembrie, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a anunțat că va transmite instituţiilor de învăţământ cel puţin 20.000 de laptopuri, calculatoare sau tablete până la sfârşitul acestui an. Datele au fost prezentate de către Igor Şarov.

Guvernul Republicii Moldova a alocat 20 mln. de lei pentru asigurarea desfăşurării calitative a procesului educaţional în instituţiile de învăţământ general, astfel, în şcoli urmau să ajungă aproximativ 2.500 de laptopuri, până la sfârşitul lunii octombrie.


Pub