Deputații socialiști au propus ca Igor Dodon să revină la conducerea PSRM

Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a avut, astăzi, o întâlnire la care a participat și Igor Dodon. În cadrul întrevederii, deputații socialiști au propus ca Igor Dodon să revină la conducerea PSRM, urmând ca acest fapt să se producă în conformitate cu prevederile statutare ale formațiunii, anunță partidul printr-un comunicat oficial.

Foto: UNIMEDIA

Comunicatul integral al PSRM.

„Deputații socialiști au fost de acord cu Igor Dodon că este strict necesar de evitat o posibilă criză politică, care ar provoca după sine aprofundarea crizei economice și un colaps social. O criză politică și guvernamentală ar înseamna intrarea în incapacitate de plată a salariilor și pensiilor, fapt care trebuie evitat, au subliniat parlamentarii din fracțiunea PSRM.

Igor Dodon a dat asigurări că este gata să caute soluții politice pentru păstrarea stabilității cu toate grupurile parlamentare. El a informat deputații socialiști că, în următoarele zile, va iniția discuții și cu deputații din alte grupuri parlamentare, pentru a identifica o nouă majoritate parlamentară, gata să asigure stabilitatea și progresul în țară.

În același timp, liderul fracțiunii legislative a PSRM, Corneliu Furculiță a adus mulțumiri tuturor cetățenilor, care au participat la scrutinul prezidențial, în mod special, celor care și-au dat votul pentru Igor Dodon, candidat susținut de socialiști. Aprecieri și mulțumiri au fost adresate și persoanelor, care s-au implicat activ în promovarea candidatului independent, Igor Dodon.

„Acest an este unul extrem de deficil, nu doar pentru Republica Moldova, dar și pentru întreaga lume. În condițiile unei crize economice mondiale, provocate de pandemia Covid-19, dar și a unei secete severe, care a lovit țara noastră, rezultatul obținut în interiorul țării de Igor Dodon este unul onorabil. Asta arată că cetățenii noștri au încredere în Igor Dodon și apreciază munca președintelui. La fel, arată și faptul că noi am lucrat bine în această campanie electorală. Dar oricând se poate și mai bine”, a precizat liderul fracțiunii PSRM, care s-a arătat optimist în ce privește viitorul țării.

Deputații socialiști au propus ca Igor Dodon să revină la conducerea PSRM, urmând ca acest fapt să se producă în conformitate cu prevederile statutare ale formațiunii.”

Amintim că candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, l-a învins pe contracandidatul său, socialistul Igor Dodon, la o diferenţă de aproape 20 de puncte procentuale în municipiul Chişinău, potrivit datelor comunicate de Comisia Electorală Centrală.

Potrivit CEC, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale s-au prezentat la urne 1.650.131 alegători, iar dintre aceştia 1.633.625 au avut voturile valabil exprimate.

Maia Sandu a întrunit 943.486 (57,75%) din totalul celor 1.633.625 voturi valabile exprimate, în timp ce contracandidatul său, Igor Dodon, a înregistrat 690.139 voturi (42,25%).

Datele comunicate de CEC sunt preliminarii, ele urmând a fi validate după transmiterea către autoritatea electorală a buletinelor de vot şi a proceselor-verbale în original.


Pub