(update) Fosta președintă a Lituaniei, Dalia Grybauskaitė, de asemenea, a felicitat-o pe Maia Sandu cu victoria în scrutinul prezidențial

(update) Cu un mesaj de felicitare pentru Maia Sandu a venit și fosta președintă a Lituaniei, Dalia Grybauskaitė. Ea a avut un mandat prezidențial din 12 iulie 2009 până în 12 iulie 2019.

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria obținută în alegerile prezidențiale din Republica Moldova prin intermediul unei postări pe Twitter.

Foto: euromaidanpress.com

(update) Cu un mesaj de felicitare pentru Maia Sandu a venit și fosta președintă a Lituaniei, Dalia Grybauskaitė.

„Felicitări Maiei Sandu și Republicii Moldova. și Oamenii au decis viitorul nou, un viitor mai bun pentru ei înșiși!”, a scris pe pagina sa de Twitter președinta lituaniană, Dalia Grybauskaitė.

„Felicitări pentru Maia Sandu pentru o campanie prezidențială de succes. Polonia este hotărâtă să consolideze relațiile la nivel înalt, între Polonia și Republica Moldova, atât la nivel bilateral, cât și la nivel european”, se menționează în mesajul președintelui polonez.

Amintim că până la această oră Maia Sandu a fost felicitată pentru victoria obținută în cadrul alegerilor prezidențiale din partea președintelui Parlamentului European, David Sassoli, și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, precizând că acesta este un „semnal puternic pentru o relaţie mai strânsă cu UE şi un viitor mai bun pentru toţi. Combaterea corupţiei şi apărarea statului de drept sunt calea corectă pentru a realiza acest lucru.”

De asemenea, Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a felicitat-o pe Maia Sandu pentru succesul în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, reiterând mesajul că Uniunea Europeană „este pregătită să intensifice parteneriatul strâns”

În același timp, Maia a fost felicitată de Statele Unite ale Americii „pentru realizarea istorică de a fi aleasă în calitate de prima femeie președinte a Republicii Moldova” și a amintit că America sprijină poporul Republicii Moldova în eforturile depuse de acesta pentru a-și consolida democrația și a construi un viitor mai prosper pentru propria țară.Mesajul de felicitare a fost plasat pe pagina oficială a Ambasadei SUA în Republica Moldova.

De asemenea, lideri precum Putin, Zelenski și Iohannis la fel au felcitat-o pe Maia Sandu, care a câștigat detașat alegerile prezidențiale din Republica Moldova, ea având un avans de peste 15 puncte procentuale după numărarea a 100% de procese verbale, obținând 57,75%.


Pub