Principală  —  IMPORTANTE   —   Vadim Krasnoselski îi recomandă Maiei…

Vadim Krasnoselski îi recomandă Maiei Sandu evitarea viitoarelor conversații „prin lozinci goale”

Așa-numitul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a comentat alegerea Maiei Sandu în calitate de președintă a Republicii Moldova. Acesta spune că va dialoga „cu orice oficial ales de către cetățenii moldoveni” și recomandă evitarea conversațiilor „prin lozinci goale”.

Într-un comunicat de presă, așa numitul lider precizează că la alegerile de duminică au participat peste 31.000 de cetățeni moldoveni din stânga Nistrului și că „majoritatea au votat pentru candidatul pro-rus Igor Dodon”.

„S-a observat că cea mai activă a fost partea pro-europeană a electoratului moldovenesc. (…) Vom dialoga cu orice șef de stat ales de poporul moldovenesc. Obiectivul principal este să asigurăm respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor care locuiesc pe ambele maluri ale Nistrului, să intensificăm procesul de negociere, să stabilim un dialog productiv, evitând conversațiile prin lozinci goale”, se arată în comunicat.

Maia Sandu, candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) la funcţia de preşedinte a obținut cele mai multe voturi în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, organizat la 16 noiembrie, urmând să fie prima femeie președintă a Republicii Moldova.

Rezultatele preliminare finale arată că Maia Sandu a acumulat 57,75% dintre voturi, iar Igor Dodon – 42,25%.

Pe parcursul zilei de luni, 16 noiembrie, după afișarea rezultatelor preliminare finale, mai mulți oficiali internaționali, printre care președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele României, Klaus Iohannis, președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky și președintele Federației Ruse, Vladimir Putin au felicitat-o pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.