18:13:43 28.03.2024
Stiri

Dodon CONTESTĂ victoria Maiei Sandu și anunță că NU va părăsi Reședința de la Condrița până pe 24 decembrie curent. „Alegătorii mei mă întreabă cu LACRIMI de ce să nu contestăm aceste rezultate... Eu sunt președinte în exercițiu...”

Actualitate 16.11.2020 11:18 Vizualizări11184 Autor: Ziarul National
Dodon CONTESTĂ victoria Maiei Sandu și anunță că NU va părăsi Reședința de la Condrița până pe 24 decembrie curent. „Alegătorii mei mă întreabă cu LACRIMI de ce să nu contestăm aceste rezultate... Eu sunt președinte în exercițiu...”


Igor Dodon nu va recunoaște victoria Maiei Sandu la alegerile prezidențiale de ieri, până în momentul în care instanțele de judecată nu vor examina toate contestațiile privind pretinse încălcări înregistrate de observatorii săi. Astfel, Dodon spune că o felicită „preventiv” pe Maia Sandu și anunță că mai este, până pe 24 decembrie curent, președintele R. Moldova.

„Felicit cetățenii R. Moldova că putem trage linia, ne calmăm și mergem mai departe. Rezultatele preliminare arată că oponenta mea, Maia Sandu, este câștigătoare. Este vorba de rezultatele preliminare și vreau ca preliminar să o felicit cu acest lucru. În același timp, staff-ul nostru electoral a fixat mai multe încălcări fără precedent. Este vorba de blocarea dreptului de vot pentru cetățenii din stânga Nistrului, este vorba de transportarea alegătorilor în țările membre ale UE, este vorba de implicarea prin declarații a diferitor oficiali occidentali și influențarea rezultatului votului. Pe parcursul acestei nopți am primit sute și mii de mesaje de la concetățenii noștri, alegătorii mei, care întreabă în lacrimi: de ce să permitem celor care au fraudat alegerile... de ce să nu contestăm rezultatele? Repet, o felicit preventiv pe Maia Sandu, dar sunt obligat să apăr votul celor care au votat pentru mine prin toate căile legale. E vorba de CEC, judecată, Curtea Contituțională”, a spus Dodon.

„Vreau să le transmit un mesaj tuturor celor care m-au susținut. Aproape jumătate din populația țării a votat pentru candidatura mea. Eu vă îndemn și vă chem la calm, la liniște. Fără destabilizări și proteste. Eu o să vă spun dacă va fi necesar să ieșiți în stradă. Mergem pe calea legală prevăzită expres de legislația în vigoare. Dacă instanțele vor confirma că totul a avut loc conform legislației, atunci vom pune punct la această campanie electorală. Să nu admitem destabilizări. Sunt doritori care vor să arunce țara într-o criză politică. Eu sunt un politician responsabil. Chiar dacă am multe întrebări, am felicitat-o pe Maia Sandu, cu toate că felul în care s-a comportat cu mine, cu alegătorii noștri... Dar trebuie să dăm dovadă de maturitate politică atât eu, cât și Maia Sandu”, s-a plâns Dodon.

Igor Dodon a mai adăugat că va rămâne neclintit la Condrița cel puțin până pe 24 decembrie curent.

„Până pe data de 24 decembrie, cel puțin, în caz că alegerile vor fi considerate democratice și valide de toate instanțele, până pe 24 decembrie eu sunt președinte al R. Moldova în exercițiu, cu toate atribuțiile constituționale”, a ținut să precizeze candidatul care a pierdut alegerile prezidențiale.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md