15:19:38 25.04.2024
Stiri

O formațiune parlamentară, care a fost invitată la DISCUȚII de către Igor Dodon, solicită SCHIMBAREA șefului PSRM: „Un PSRM reformat, este un PSRM fără Dodon în partid”. Cine ar fi cel mai potrivit lider pentru socialiști

Actualitate 16.11.2020 13:34 Vizualizări5267 Autor: Ziarul National
O formațiune parlamentară, care a fost invitată la DISCUȚII de către Igor Dodon, solicită SCHIMBAREA șefului PSRM: „Un PSRM reformat, este un PSRM fără Dodon în partid”. Cine ar fi cel mai potrivit lider pentru socialiști


Partidul „Pro Moldova” este gata să se așeze la masa discuțiilor privind găsirea unor soluții pentru a ieși din criza pandemică și economică, doar că la aceste negocieri nu ar mai trebui să fie Igor Dodon, care ar reprezenta „o ancoră ce trage țara și partidul în jos”. De această părere este fruntașul „Pro Moldova”, Vlad Cebotari. Acesta le-a dat socialiștilor și o idee în privința noului lider al formațiunii cu 37 de deputați.

Cebotari a transmis felicitări Maiei Sandu cu ocazia victoriei în alegerile prezidențiale, însă a avertizat că e vorba de primul pas spre adevărata schimbare așteptată de cetățenii R. Moldova.

Citește și: Dodon DESCONSIDERĂ funcția de președinte și anunță o nouă MAJORITATE parlamentară. Cu cine va face coaliție PSRM

„Felicitări noului președinte Maia Sandu cu acest rezultat extraordinar! Felicitări Moldovei! Moldova a primit o nouă șansă - cel mai important este că a reapărut o flacără a speranței într-un viitor mai bun. Dar trebuie cu toții să avem înțelepciune și răbdare, să înțelegem ca acesta este doar un pas pentru resetarea republicii. Președintele este unul din actorii importanți. De acum încolo trebuie să construim, să creăm un sistem de educație modern, să fortificăm sistemul de sănătate, se avem reforme economice veritabile, să creăm oportunități și bunăstare, sa facem ordine în justiție. Acest lucru trebuie început chiar de azi și acest lucru poate fi făcut doar cu o clasă politică responsabilă, care va pune la o masă toți profesioniștii, oamenii cărora le pasă de viitorul acestei țări și vor sincer să contribuie la consolidarea societății și a statalității”, spune Cebotari.

În opinia sa, oameni profesioniști se găsesc în toate partidele, inclusiv în PSRM, care este reprezentant de o parte importantă a alegătorilor din R. Moldova.

„Acești oamenii ai găsim în toate partidele, PAS, PD, PPDA, „Pro Moldova”, PSRM. De dragul unui scop național, în Parlament sunt și alți politicieni responsabili. Iar ce ține de PSRM, cred ca acesta poate avea un rol al său, dar trebuie să se „reformeze”. Aceasta formațiune, care are un număr important de susținători, cetățeni de ai noștri, au și ei un cuvânt de spus. Dar de această dată, trebuie să fie o participare constructivă. Un PSRM reformat este un PSRM fără Igor Dodon în partid sau în politica moldoveneasca, pentru ca asemenea unei ancore foarte grele, va trage țara și partidul în jos”, crede Cebotari.

Mai mult, acesta le dă socialiștilor și o idee în ceea ce privește viitorul lider al formațiunii.

„PSRM are mulți alți oameni pregătiți. Zinaida Greceanîi, dacă dorește să conducă această formațiune în viitor, este o opțiune. Dar, pentru a pregăti PSRM de următoarele provocări politice, se impune numirea unui alt președinte, mai tânăr, mai energic. O bună candidatura pentru președenția partidului ar fi Vlad Bătrîncea, care se bucură de încrederea colegilor săi. Marile provocări ne așteaptă, să avem înțelepciune și puteri să nu dezamăgim oamenii buni ai Moldovei”, a scris acesta pe Facebook.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md