03:28:26 24.04.2024
Stiri

Mesaje PUTERNICE de la Bruxelles în sprijinul președintelui ales Maia Sandu. Liderii europeni vorbesc la SUPERLATIV despre hotărârea Maiei Sandu de a îmbunătăți viața cetățenilor R. Moldova

Actualitate 16.11.2020 14:32 Vizualizări3959 Autor: Ziarul National
Mesaje PUTERNICE de la Bruxelles în sprijinul președintelui ales Maia Sandu. Liderii europeni vorbesc la SUPERLATIV despre hotărârea Maiei Sandu de a îmbunătăți viața cetățenilor R. Moldova


Mai mulți lideri europeni, inclusiv președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au felicitat-o luni pe Maia Sandu cu ocazia victoriei în alegerile prezidențiale de duminică.

„Felicitări, Maia Sandu“, a scris von der Leyen, în limba română, pe contul său de Twitter.

„Victoria dumneavoastră este un mesaj clar pentru a combate corupția și a restabili respectul pentru statul de drept – calea către un viitor prosper. UE este pregătită să sprijine Republica Moldova”, a continuat președinta Comisiei Europene.

Citește și: Maia Sandu a fost SUNATĂ de Klaus Iohannis și Volodymir Zelenski. Despre ce a discutat președintele ales al R. Moldova cu cei cei doi șefi ai statelor vecine

Și președintele Consiliului European, Charles Michel, a transmis luni un mesaj de felicitări președintelui ales al R. Moldova, Maia Sandu.

„Felicitări, Maia Sandu, pentru victoria în alegeri. Poporul R. Moldova a ales în mod clar o cale care prioritizează justiția, lupta reală împotriva corupției și o societate mai dreaptă. UE este pregătită să intensifice parteneriatul nostru strâns”, a dat asigurări Michel, într-o postare pe Twitter.

Citește și: Vladimir Putin a felicitat-o pe Maia Sandu cu ocazia victoriei la alegerile prezidențiale, chiar dacă Dodon va CONTESTA în instanță rezultatele scrutinului

Comisarul european Johannes Hahn, responsabil pentru buget și administrație, salută victoria Maiei Sandu.

„O felicit din toată inima pe Maia Sandu pentru victoria ei la alegerile prezidențiale din R. Moldova. Ți-am văzut hotărârea de a îmbunătăți viața poporului moldovenesc, de a reforma justiția și de a lupta împotriva corupției. Ești un adevărat lider, unul care va duce R. Moldova către viitorul pe care această țară îl merită. Felicitări încă o dată”, a scris comisarul european pe contul său de Twitter.

La rândul său, liderul Partidului Popular European, Donald Tusk, a calificat drept „spectaculoasă” victoria Maiei Sandu în alegerile prezidențiale din Republica Moldova, adăugând că are convingerea că moldovenii vor urma drumul corect spre prosperitate.

„Doresc să o felicit din inimă pe Maia Sandu pentru victoria spectaculoasă de ieri. Am încredere că Moldova, cu ea președinte, va urma parcursul corect pentru viitorul țării și moldovenii vor prospera. Mulțumesc Maia pentru puterea, rezistența și dedicarea ta”, a transmis fostul președinte al Consiliului European, pe Twitter.

Cu mesaje de felicitare au venit raportorul Parlamentului European pentru Moldova, Dragoş Tudorache, dar și preşedintele Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – R. Moldova, Siegfried Mureşan.

„În decurs de un an, candidații socialiștilor au înregistrat înfrângeri zdrobitoare pe ambele maluri ale Prutului. Cu doi președinți proeuropeni la București și Chișinău, avem o șansă unică să lucrăm și să ne dezvoltăm împreună, cu ajutorul Uniunii Europene”, declară Mureșan.

„Maia Sandu nu poate fi lăsată singură în greul drum pe care și l-a asumat. Va beneficia de toată susținerea noastră în perioada următoare, ne vom pune la bătaie experiență, multele reușite și nereușite din care am învățat lecții importante despre ce înseamnă responsabilitățile opțiunii europene, ce trebuie făcut și cum trebuie făcut. E un moment emoționant și, în același timp, un moment plin de speranță. Energia acestui moment nu trebuie să se risipească, ci să fie investită în viitorul bunăstării cetățenilor ei”, a menționat Tudorache.

Europarlamentarul Vasile Blaga (PNL, PPE) o felicită pe Maia Sandu pentru victoria obținută la alegerile prezidențiale și îi transmite sprijinul deputaților europeni pentru apropierea R. Moldova de UE.

„O felicit pe Maia Sandu pentru victoria categorică obținută la alegerile prezidențiale de ieri. Vreau să o asigur de sprijinul meu și al colegilor mei din Parlamentul European pentru demersurile viitoare de apropiere de UE. Cred în Maia Sandu și cred că alegerea ei la conducerea R. Moldova reprezintă premisa consolidării unei democrații durabile în R. Moldova. Felicitări Maia Sandu! Felicitări R. Moldova”, a transmis deputatul european Vasile Blaga într-o declarație pentru Calea Europeană.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md