15:11:13 28.03.2024
Stiri

Episcopia de Bălţi a Mitropoliei Basarabiei a oferit 11 burse elevilor şi studenţilor din Bălţi

Actualitate 16.11.2020 14:42 Vizualizări814 Autor: Ziarul National
Episcopia de Bălţi a Mitropoliei Basarabiei a oferit 11 burse elevilor şi studenţilor din Bălţi


Episcopia de Bălţi a Mitropoliei Basarabiei, subordonată canonic Patriarhiei Române, a oferit 11 burse, în valoare de 850 de lei fiecare, elevilor şi studenţilor din Bălţi. Beneficiari sunt tinerii care au obţinut rezultate bune la învăţătură şi provin din familii sărace, transmite TVR Moldova.

Bursa Mitropolit Visarion Puiu, în valoare de 850 de lei, a fost oferită la 4 studenţi şi 7 elevi din mai multe instituţii de învăţământ din Bălţi. Tinerii spun că sunt impresionaţi de acest gest făcut de Episcopia din Bălţi.

MIRELA FÂNTÂNĂ, studentă, Colegiul Pedagogic „Ion Creangă”, Bălţi: „Vreau sa-mi cumpăr diverse cărţi care vor fi un suport de cunoaştere, în educare. Învăţ la specialitate învăţător la clasele primare şi aceasta ar fi o oportunitate foarte mare pentru mine”.
NIKITA BONDARI, student, Universitatea „Alecu Russo”: „Eu la 17 ani m-am îmbolnăvit de leucemie, de aceea, de mai bine de un an, merg la spital pentru proceduri de chimioterapie. În prezent, sunt în convalescenţă, dar pentru ca să mă tratez complet este nevoie de noi preparate. Din aceşti bani le voi cumpăra”.

ALEXEI MATCOVSCHI, student, Universitatea „Alecu Russo”, Bălţi: „Mulţumesc Mitropoliei pentru acest sprijin, din suflet”.

Mitropolia Basarabiei a instituit în acest an două burse, Mitropolit Visarion Puiu şi Mecena Vasile Stroescu, în contextul Anului Omagial al Pastoraţiei Părinţilor şi Copiilor şi Anului Comemorativ al Filantropilor Ortodocşi Români declarat în cadrul Patriarhiei Române.

P.S. ANTONIE, Episcopul de Bălţi al Mitropoliei Basarabiei: „Este o bursă pe care o vom oferi-o pe parcursul a 10 luni. Încercăm să fim alături de ei, de toate categoriile, în mod special de cei care întâmpină anumite greutăţi”.

LIDIA PĂDUREAC, prorector, Universitatea de Stat „Alecu Russo”, Bălţi: „Activitatea comună a universităţii Alecu Russo din Bălţi împreună cu Episcopia de Bălţi este deja una tradiţională şi asta ne bucură mult întrucât contribuim împreună la promovarea valorilor naţionale, culturale, educaţionale în întreg spaţiul românesc”.

Episcopia de Bălţi va oferi, în această săptămână, încă 10 burse Mecena Vasile Stroescu, în valoare de 700 de lei fiecare, elevilor cu rezultate bune la învăţătură.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md