08:32:17 25.04.2024
Stiri

După tragedia de la Piatra Neamț, autoritățile de la Chișinău anunță că vor inspecta toate spitalele din R. Moldova pentru a stabili cum sunt respectate măsurile de protecție antiincediară

Actualitate 16.11.2020 16:58 Vizualizări1079 Autor: Ziarul National
După tragedia de la Piatra Neamț, autoritățile de la Chișinău anunță că vor inspecta toate spitalele din R. Moldova pentru a stabili cum sunt respectate măsurile de protecție antiincediară


Toate instituțiile medico-sanitare publice din Republica Moldova urmează să fie evaluate suplimentar cu privire la respectarea măsurilor de protecție antiincediară.

Anunțul a fost făcut astăzi de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecție Socială, în contextul tragediei produse în Secția de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț, România. Aici, zece pacienți cu COVID, aflați în stare foarte gravă, intubați, au murit într-un incendiu devastator, produs sâmbăta trecută din cauza unui scurtcircuit.

Aceeași sursă precizează că vor fi desfășurate instruiri privind elementele-cheie în prevenirea incediilor, informarea pacienților și personalului medical referitor la măsurile de evacuare în cazul situațiilor excepționale.

În prezent, în instituțiile medicale din R. Moldova sunt internați 3 163 de pacienți confirmați cu infecția COVID-19.

„Pe moment, situația este una stabilă, paturi sunt suficiente, iar în cazul suplinirii locurilor în unele instituții, pacienții sunt redirecționați către alte instituții medicale”, arată ministerul într-un comunicat de presă.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md