fbpx

Iarna nu ne va lua prin surprindere în acest an? Primăria capitalei anunță că orașul este pregătit pentru ninsori

Serviciile municipale responsabile de întreținerea drumurilor și, respectiv, a curților blocurilor de locuințe, sunt pregătite pentru a face față situației dacă se așterne zăpada. Subiectul a fost discutat în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful Regiei Exdrupo, Sergiu Tomiță, a informat că tehnica specializată de deszăpezire este pregătită, iar antiderapantul din stocurile întreprinderii este suficient pentru intervenții pe străzi în cazul unor condiții nefavorabile. În prezent întreprinderea dispune de 7000 de tone de amestec de sare cu nisip și 3000 de tone de sare.

În același timp, regia locativ-comunală și amenajare are 500 de tone de sare, 20 de tone de lichid antiderapant și 40 de tone de amestec, iar actualmente desfășoară o nouă licitație pentru contractarea suplimentară a 500 de tone de sare. Soluțiile urmează să fie împrăștiate, când va ninge, în curțile blocurilor și pe trotuare.

Conform Gismeteo, la sfârșitul lui noiembrie în Moldova ar putea cădea prima lapoviță. Ninsoare, însă, este așteptată în primu weekend din decembrie.

Articole asemănătoare

Back to top button