fbpx

Primăria intenționează să deschidă o rută de troleibuz pe strada Albișoara. Va face legătura dintre Botanica și Buiucani

Primăria municipiului Chișinău examinează posibilitatea deschiderii unei noi rute de transport public pe strada Albișoara, nou reabilitată, care va face legătura între sectorul Botanica și sectorul Buiucani al capitalei. Argumentele municipalității sunt asigurarea locuitorilor din zona riverană a capitalei cu transport public de pasageri de mare capacitate, modern și orar stabil.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Regia Transport Electric Chișinău urmează să prezinte în scurt timp, în baza studiului executat, schema privind circulația unităților de transport, a declarat luni primarul de Chișinău, Ion Ceban.

Potrivit edilului, proiectul este necesar în contextul în care, în perioada următoare, o altă arteră importantă din sectorul Buiucani, strada Ion Creangă, va intra în reparație capitală.

Cel mai probabil troleibuzele achiziționate recent din orașul Riga, care în prezent sunt livrate la Chișinău, vor fi puse pe această nouă rută. Unitățile de transport sunt cu propulsie autonomă (motor diesel) și vor circula pe strada Albișoara, unde în prezent nu este transport public”, a declarat Ion Ceban.

De asemenea, în contextul redeschiderii tronsonului reabilitat de pe strada Albișoara, în perimetrul bd. Gagarin – str. Alecsandri, edilul a solicitat Poliției să patruleze zona, pentru a nu admite încălcarea Regulamentul circulaţiei rutiere privind regimul de viteză.

Articole asemănătoare

Back to top button