‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
19.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriItalia: Producția de mere Golden Delicious scăzută, soiul Gala este aproape de record

Italia: Producția de mere Golden Delicious scăzută, soiul Gala este aproape de record

‹ adv ›
‹ adv ›

Potrivit Asociației producătorilor de mere din Italia Assomela, deși datele nu sunt încă definitive în special pentru unele regiuni și soiuri târzii, producția italiană de mere va fi în conformitate cu estimările din luna august, pe lângă variațiile naturale din unele zone de producție, scrie FreshPlaza.

Conform datelor actualizate prezentate la 1 noiembrie, producția națională ar trebui să fie de aproximativ 2,1 milioane de tone.

În ceea ce privește raportul pe soiuri, producția Golden Delicious este în prezent mult sub medie, dar există un nou record atât pentru soiul Gala, cât și pentru varietățile de club. În ceea ce privește soiul Gala, livezile tinere ar putea aduce acest soi aproape de saturația pieței. Tendința pentru noile soiuri de club este pozitivă și confirmă aprecierea acestor varietăți de către consumatori.

Înghețurile, grindina și atacurile ploșniței asiatice au avut un impact mai mic decât era de așteptat și doar în zone limitate, iar clima, nu prea aridă, a permis o bună coacere a fructelor, care arată un calibru general bun și o calitate bună în toate regiunile de producție.

Din aceste motive, volumul fructelor proaspete de pe piața locală va fi ușor mai mare decât se aștepta, ajungând la puțin peste 1,8 milioane de tone.

În ceea ce privește producția ecologică, Italia anunță un nou record de producție cu peste 185.000 de tone, adică aproape 9% din producția totală.

‹ adv ›

Tranzacțiile pe piață au început într-un mod destul de dinamic, cu performanțe bune și în primele zile ale lunii noiembrie, o lună destul de calmă din punct de vedere al vânzărilor. Planurile au fost deja stabilite, iar vânzările se realizează în mod regulat în Italia, în UE, însă mai lent în destinații non-europene atât din cauza incertitudinii legate de Covid, cât și pentru că există încă oferte de mere din emisfera sudică.

În cadrul UE, volumul producției este deocamdată confirmat la aproximativ 10,7 milioane de tone, cu o scădere importantă a producției franceze și spaniole, ceea ce este favorabil operatorilor italieni, având impact atât asupra comerțului direct cu Franța și Spania, cât și asupra exporturilor probabil mai reduse ale acestora către destinații care ar putea fi asigurate cu mere italiene de calitate.

Sezonul italian al merelor 2020/21 a început într-un ritm destul de accelerat, pe această bază, următoarele luni ar putea progresa cu aceeași fluiditate.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii