image
Sursa foto: jurnal.md

Poliția a înregistrat patru cazuri de transportare organizată a alegătorilor la secțiile de votare

Inspectoratul General de Poliție a anunțat că a înregistrat până la momentul actual 23 de sesizări legate de încălcări electorale.

Poliția a înregistrat două cazuri de agitație electorală și două cazuri în care anumite persoane au încercat să blocheze traseele spre secțiile de votare. În urma intervenției echipajelor de poliție acestea au fost deblocate.

Totodată a înregistrat șase cazuri în care alegătorii au încercat să fotografieze buletinele de vot, fapt interzis de legislația electorală.

Reprezentanții forțelor de ordine mai spun că au documentat patru cazuri de transportare organizată a alegătorilor la secțiile de votare: două cazuri au fost identificate de poliție, iar în alte două cazuri poliția a fost sesizată de observatori.

Au mai fot înregistrate șase cazuri de comportament violent, manifestat de persoane care s-au pornit la votare în stare de ebrietate.

Chiar dacă vineri sute de oameni, inclusiv copii, au mărșăluit nestingheriți la marșurile candidatului Igor Dodon, ignorând pandemia, azi poliția a anunțat că

„Își focusează atenția și pe respectarea măsurilor de sănătate publică”. „Trebuie să ne îngrijim de sănătate cetățenilor și a întregii comunități, îi îndemnăm să respecte regulile de Covid. Când ne aflăm în rânduri la secțiile de votare să păstreze distanța socială, să poarte măști și discuțiile care au loc să se desfășoare în siguranță. Rugăm și membrii birourilor să asigure protecția cetățenilor veniți să-și exercite dreptul la vot”, a anunțat IGP.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: