image
Sursa foto: Jurnal.md

Mobilizare masivă în rândul tuturor categoriilor de vârstă, inclusiv tinerii; Ce spune CEC despre votanții transnistreni

În toate localitățile din țară, precum și în rândul tuturor categoriilor de vârstă se atestă o mobilizare masivă la vot, anunță reprezentanții Comisiei Electorale Centrale.

O prezență masivă la vot este înregistrată și în rândul votanților din Diasporă - peste 78 de mii de concentățeni și-au exercitat dreptul la vot.

La fel, peste 13 mii de cetățeni din regiunea transnistreană au votat până la această oră. „Incidente majore nu sunt, dar s-a mărit numărul incidentelor mărunte. Facem apel către concetățeni să respecte legea, să nu se lase provocați și să nu provoace”, a declarat vicepreședintele CEC, Vladimir Șarban.

„Prezența la vot peste tot este mai mare decât în primul tur. Se atestă o mobilizare masivă atât pe categorii de vârstă. E îmbucurător că și tinerii de această dată s-au mobilizat și participă la votare. Această mobilizare este caracteristică pentru toate vârstele, dar și pentru toate localitățile”, a declarat vicepreședintele CEC, Vladimir Șarban.

Există mobilizare atât în Europa de Vest, cât și în Federația Rusă, spun reprezentanții CEC.

„Avem state cu aglomerări la secții: în Belgia, Elveția, Cehia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Israel, etc. Avem rânduri destul de mari la Bruxelles, Paris, Londra, Frankfurt, etc, precum și la alte secții de votare. De asemenea, și în Federația Rusă”, a adăugat Șarban.

Acesta a făcut un apel către cetățenii din Diasporă să respecte regulile sanitare.

„Pot interveni organele de drept din aceste țări și nu ar fi cazul. Nu avem informații despre asemenea incidente”, a spus Șarban.

În ceea ce privește votanții din regiunea transnistreană, vicepreședintele CEC a menționat că au fost înregistrate cazuri de transportare organizată.

„Urmărim cu atenție situația care există din jurul acestor secții. Au fost anumite incidente în primul tur. Conform IGP, incidente majore în aceste zone nu există. Sunt documentate cazuri de blocare a traseelor. Pe anumite porțiuni de drumuri, de poduri sunt aruncate bucăți metalice care pot deteriora vehiculele. Au fost depistat două cazuri când se transporta pasageri către secțiile de votare cu depășirea parametrilor admiși de CEC cu privire la numărul de cetățeni admiși în unitatea de transport. Aceste cazuri sunt investigate de poliție”, a menționat vicepreședintele CEC.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: