image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO // Alegător din Transnistria: „Am votat dar nu ne-au pus ștampila”; Organizator: „O să primiți banii și fără ea”

Un cititor ne-a trimis pe adresa redacției un filmuleț video din care reiese cum se votează la secția de votare din satul Sănătăuca, destinată alegătorilor din regiunea transnistreană.

„Am trecut în grabă, am votat și nu ne-au pus ștampila”, i s-a plâns un cuplu unui bărbat, care cel mai probabil este unul din organizatorii grupului de alegători aduși din Transnistria.

„O să vă dea banii și fără ștampilă”, i-a asigurat acesta.

Bărbatul și femeia s-au arătat însă îngrijorați și de faptul că la întoarcere în regiunea transnistreană, în cazul în care nu ai ștampila pe fișa de însoțire a buletinului de identitate, ești nevoit să stai două săptămâni în carantină. Or, aceasta este una din condițiile anulării restricțiilor de liberă deplasare de pe un mal pe altul în ziua alegerilor instituita de administrația de la Tiraspol. Cei care nu prezintă ștampila votat la întoarcere în regiunea transnistreană trebuie să stea două săptămâni în carantină.

Din imaginile video se mai observă cum oamenii din regiunea separatistă sunt plătiți, iar organizatorul grupului le cere să nu formeze cozi, ca să nu fie observați.

Alegătorii din Transnistria care votează la Sănătăuca, plătiți ca să-și exercite dreptul la vot.

Alegătorii din Transnistria care votează la Sănătăuca, plătiți ca să-și exercite dreptul la vot. Posted by Jurnal.md on Sunday, November 15, 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: